UNDER 45 MIN | Medel

Ugnsbakad lax med krämiga morötter

Denna lyxiga vardagsmåltid tar faktiskt inte så lång tid att laga som du kanske tror! Eftersom laxen sköter sig själv i ugnen har du tid att förbereda både pak choi-salladen och den krämiga morotsröran. Extra mättnad får du från potatisen!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka potatisen.
  3. Lägg laxen i en ugnsform. Salta och bred sweet chili över. Sätt in mitt i ugnen tills innertemperaturen på laxen är 56°C, ca 20 minuter.
  4. Ansa och skär pak choien i tunna strimlor. Blanda strimlorna med saft från limen och krydda med salt och peppar. 
  5. Riv morötterna grovt och blanda med sesamfrön och fraichen. Pressa i vitlöken och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera laxen med potatis, pak choisallad och krämiga morötter.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj gluten glutenfri växtbaserad crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • ca 600 g laxfilé
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk sweet chilisås
  • 250 g pak choi
  • 1 lime
  • peppar
  • 2 morötter
  • 1 msk sesamfrön
  • 2 dl växtbaserad crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta

Näringsvärde
Per portion

Energi 2715 kJ / 649 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept