Ugnsbakad lax med kantareller, färska bönor och hasselnötter
Få smaker gifter sig så väl som lax med kantareller! Bjud på ugnsbakad lax med kantareller, bönor och blomkål toppat med hasselnötter och pecorino eller parmesan. En lättlagad middag som sköter sig själv i ugnen!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018
Ingredienser
4 portioner
400 g färska bönor t ex vaxbönor eller haricots verts
1 blomkål (à ca 600 g)
1 citron
2 msk olja
1 msk hackad färsk timjan
2 1/4 tsk salt
1 tsk svartpeppar
4 port laxfilé (à ca 140 g)
Kantareller
2 schalottenlökar
250 g kantareller
2 msk smör
1/2 tsk salt
1/2 dl hackade rostade hasselnötter
1 dl riven pecorinoost eller parmesanost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2632 KJ / 627 kCal
Fett44 g
Salt5.3 g
Kolhydrater13 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Varför använder ni en helt annan bild? Märkligt och väldigt missvisande.
Kristina
2021-09-15Det här receptet var ingen höjdare. Jag saknar något såsigt och smakerna var så många att ingen av dem kommer till sin rätt.
Christina
2020-08-14