Ugnsbakad lax med kantareller, färska bönor och hasselnötter

18
2
Ugnsbakad lax med kantareller, färska bönor och hasselnötter

Få smaker gifter sig så väl som lax med kantareller! Bjud på ugnsbakad lax med kantareller, bönor och blomkål toppat med hasselnötter och pecorino eller parmesan. En lättlagad middag som sköter sig själv i ugnen!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Ugnsbakad lax med kantareller, färska bönor och hasselnötter

Ingredienser

4 portioner
400 g färska bönor t ex vaxbönor eller haricots verts
1 blomkål (à ca 600 g)
1 citron
2 msk olja
1 msk hackad färsk timjan
2 1/4 tsk salt
1 tsk svartpeppar
4 port laxfilé (à ca 140 g)

Kantareller

2 schalottenlökar
250 g kantareller
2 msk smör
1/2 tsk salt
1/2 dl hackade rostade hasselnötter
1 dl riven pecorinoost eller parmesanost

För alla

Innehåller mjölkprotein. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller stek i olja.
Gör mjölkproteinfri: känsliga äggallergiker bör välja en ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Kristina

2021-09-15

Varför använder ni en helt annan bild? Märkligt och väldigt missvisande.

Christina

2020-08-14

Det här receptet var ingen höjdare. Jag saknar något såsigt och smakerna var så många att ingen av dem kommer till sin rätt.

Näringsvärde per portion

Energi 2632 KJ / 627 kCal
Fett 44 g
Salt 5.3 g
Kolhydrater 13 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept