Dillstekt lax med potatis och blomkålstomp

1
1
Dillstekt lax med potatis och blomkålstomp

Stompa potatisen och blomkålen med varm mjölk och krydda efter smak. Servera stompen med den dillstekta laxen, den fräscha citronmarinerade gurkan och gärna några citronklyftor.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2018

Dillstekt lax med potatis och blomkålstomp

Ingredienser

4 portioner

Stomp

ca 500 g
blomkål
600 g
potatis
2 dl
mjölk
2 msk
olivolja

Gurka

1
gurka
1
citron
1 tsk
strösocker
-
salt
-
peppar

Lax

1
ask färsk dill (à 20 g)
4
port laxfilé (à 125 g)
1/2 msk
olja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaka gärna upp gurkan med lite senap och rivet citronskal.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Mattias

2020-05-24

Mild och fräsch, men lite smaklös. Passar bra en varm sommardag. Lätt och snabb att tillaga.

Näringsvärde per portion

Energi 2012 KJ / 479 kCal
Fett 21 g
Salt 2 g
Kolhydrater 37 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept