Dillstekt lax med potatis och blomkålstomp
Stompa potatisen och blomkålen med varm mjölk och krydda efter smak. Servera stompen med den dillstekta laxen, den fräscha citronmarinerade gurkan och gärna några citronklyftor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2018
Ingredienser
4 portioner
Stomp
ca 500 g blomkål
600 g potatis
2 dl mjölk
2 msk olivolja
Gurka
1 gurka
1 citron
1 tsk strösocker
salt
peppar
Lax
1 ask färsk dill (à 20 g)
4 port laxfilé (à 125 g)
1/2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2012 KJ / 479 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater37 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mild och fräsch, men lite smaklös. Passar bra en varm sommardag. Lätt och snabb att tillaga.
Mattias
2020-05-24