Varmrökt lax med citronpicklad blomkål och örtmajo 

1
0
Varmrökt lax med citronpicklad blomkål och örtmajo 

Behöver du tips på en bra rätt till julbordet? Servera varmrökt lax tillsammans med fräsch och krispig blomkål som picklats i citron. En krämig örtmajonnäs smaksatt med örter som persilja och dragon blir pricken över i.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Varmrökt lax med citronpicklad blomkål och örtmajo 

Ingredienser

8 bufféportioner

Citronpicklad blomkål

600 g blomkål
1/2 dl färskpressad citronjuice
1/2 msk strösocker
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Örtmajonnäs

2 dl grovhackade färska örter (t ex dill, persilja och dragon)
2 1/2 dl neutral olja
2 äggulor
2 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Till servering

400 g varmrökt lax
65 g mâchesallad

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: smaksätt äggfri majonnäs med örter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1781 KJ / 425 kCal
Fett 39 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 4 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden