Varmrökt lax med citronpicklad blomkål och örtmajo

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Varmrökt lax med citronpicklad blomkål och örtmajo

Behöver du tips på en bra rätt till julbordet? Servera varmrökt lax tillsammans med fräsch och krispig blomkål som picklats i citron. En krämig örtmajonnäs smaksatt med örter som persilja och dragon blir pricken över i.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Varmrökt lax med citronpicklad blomkål och örtmajo

Ingredienser

8 bufféportioner

Citronpicklad blomkål

600 g blomkål
1/2 dl färskpressad citronjuice
1/2 msk strösocker
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Örtmajonnäs

2 dl grovhackade färska örter (t ex dill, persilja och dragon)
2 1/2 dl neutral olja
2 äggulor
2 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Till servering

400 g varmrökt lax
65 g mâchesallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi1781 KJ / 425 kCal
Fett39 g
Salt1.5 g
Kolhydrater4 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Kycklinggryta med blomkål och mâchesallad
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Råhyvlad blomkål med ägg och dijonsmetana
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad blomkål och tomat med fetaostyoghurt
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Curryrostad blomkål i salladsblad
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmesanrostad blomkål med mandel och citronkräm
Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sallad med grillade kungsräkor och grönmusslor
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga