Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Varmrökt lax med citronpicklad blomkål och örtmajo 

Behöver du tips på en bra rätt till julbordet? Servera varmrökt lax tillsammans med fräsch och krispig blomkål som picklats i citron. En krämig örtmajonnäs smaksatt med örter som persilja och dragon blir pricken över i.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blomkål: Ansa och skiva blomkålen tunt. Blanda citronjuice och socker, rör tills sockret löses upp. Blanda ner oljan, salt och peppar. Vänd ner blomkålen och låt marinera ca 30 minuter.
  2. Örtmajonnäs: Mixa örterna med oljan slätt. Vispa ihop äggula, senap, vinäger, salt och peppar i en skål. Tillsätt oljan droppvis. Låt gärna stå en stund före serveringen.
  3. Till servering: Servera laxen med blomkålen och majonnäsen. Toppa med mâchesallad.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: smaksätt äggfri majonnäs med örter.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
Citronpicklad blomkål
  • 600 g blomkål
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • 1/2 msk strösocker
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Örtmajonnäs
  • 2 dl grovhackade färska örter (t ex dill, persilja och dragon)
  • 2 1/2 dl neutral olja
  • 2 äggulor
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Till servering
  • 400 g varmrökt lax
  • 65 g mâchesallad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer