Varmrökt lax med citronpicklad blomkål och örtmajo 

1
0
Varmrökt lax med citronpicklad blomkål och örtmajo 

Behöver du tips på en bra rätt till julbordet? Servera varmrökt lax tillsammans med fräsch och krispig blomkål som picklats i citron. En krämig örtmajonnäs smaksatt med örter som persilja och dragon blir pricken över i.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Varmrökt lax med citronpicklad blomkål och örtmajo 

Ingredienser

8 bufféportioner

Citronpicklad blomkål

600 g
blomkål
0.5 dl
färskpressad citronjuice
0.5 msk
strösocker
0.5 dl
olivolja
0.5 tsk
salt
2 krm
svartpeppar

Örtmajonnäs

2 dl
grovhackade färska örter (t ex dill, persilja och dragon)
2.5 dl
neutral olja
2
äggulor
2 tsk
dijonsenap
1 tsk
vitvinsvinäger
0.5 tsk
salt
1 krm
peppar

Till servering

400 g
varmrökt lax
65 g
mâchesallad

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: smaksätt äggfri majonnäs med örter.
Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1781 KJ / 425 kCal
Fett 39 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 4 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept