Varmrökt lax med citronpicklad blomkål och örtmajo 

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Varmrökt lax med citronpicklad blomkål och örtmajo 

Behöver du tips på en bra rätt till julbordet? Servera varmrökt lax tillsammans med fräsch och krispig blomkål som picklats i citron. En krämig örtmajonnäs smaksatt med örter som persilja och dragon blir pricken över i.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Varmrökt lax med citronpicklad blomkål och örtmajo 

Ingredienser

8 bufféportioner

Citronpicklad blomkål

600 g  blomkål
1/2 dl  färskpressad citronjuice
1/2 msk  strösocker
1/2 dl  olivolja
1/2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar

Örtmajonnäs

2 dl  grovhackade färska örter (t ex dill, persilja och dragon)
2 1/2 dl  neutral olja
2   äggulor
2 tsk  dijonsenap
1 tsk  vitvinsvinäger
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar

Till servering

400 g  varmrökt lax
65 g  mâchesallad

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: smaksätt äggfri majonnäs med örter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1781 KJ / 425 kCal
Fett39 g
Salt1.5 g
Kolhydrater4 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Kycklinggryta med blomkål och mâchesallad
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkålstempura med korianderdipp
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Picklad blomkål
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Parmesanrostad blomkål med mandel och citronkräm
Betyg 4.5 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad blomkål och tomat med fetaostyoghurt
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saffransblomkål 
Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga