Varmrökt lax med citronpicklad blomkål och örtmajo
Behöver du tips på en bra rätt till julbordet? Servera varmrökt lax tillsammans med fräsch och krispig blomkål som picklats i citron. En krämig örtmajonnäs smaksatt med örter som persilja och dragon blir pricken över i.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Ingredienser
8 bufféportioner
Citronpicklad blomkål
600 g blomkål
1/2 dl färskpressad citronjuice
1/2 msk strösocker
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Örtmajonnäs
2 dl grovhackade färska örter (t ex dill, persilja och dragon)
2 1/2 dl neutral olja
2 äggulor
2 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Till servering
400 g varmrökt lax
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1781 KJ / 425 kCal
Fett39 g
Salt1.5 g
Kolhydrater4 g
Protein14 g
Kommentarer