Parmalindade laxfiléer med pecorino och basilika

Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
4
Parmalindade laxfiléer med pecorino och basilika

Laxfiléer med pecorinoost och basilika omlindade med smakrik parmaskinka, en laxrätt med plus i kanten. Du tillagar den parmalindade laxen i ugnen där pecorinoosten får härligt mjuk konsistens och parmaskinkan ger av sig av sin goda sälta.

Parmalindade laxfiléer med pecorino och basilika

Ingredienser

8 portioner
8   färska eller djupfrysta bitar laxfilé utan skinn och ben (à ca 150 g)
200 g  pecorinoost
1   kruka basilika
2 tsk  salt
1/2 tsk  grovmald svartpeppar
8   tunna skivor parmaskinka
2 dl  vitt vin

Gör så här

Tips

Hittar du inte pecorinoost kan den bytas ut mot parmesanost.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Detta föll inte mig i smaken. Alla ingredienser var för sig är goda men tillsammans..... nej tack.... inget jag lagar igen.

Åsa

2007-02-25

Gott tyckte vi alla i familjen. Vi gjorde potatistoppar till och en god sallad

Maud

2007-01-28

Jättegott recept. Vi brukar göra potatismos till, som vi spritsar ut på en plåt sätter i ugnen. Festligt och gott!

Ann-christin

2005-10-11

Testa liknande recept

Omelett med basilika, getost och parmaskinka
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmaklädd bananschalottenlök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ostfylld portabella med risotto
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bruschetta med marinerad kronärtskocka och parmaskinka
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Basilika- och parmalindad grissini
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmachips
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga