Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Parmalindade laxfiléer med pecorino och basilika

Laxfiléer med pecorinoost och basilika omlindade med smakrik parmaskinka, en laxrätt med plus i kanten. Du tillagar den parmalindade laxen i ugnen där pecorinoosten får härligt mjuk konsistens och parmaskinkan ger av sig av sin goda sälta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxfiléerna om djupfrysta används.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Skär en djup skåra längst med filéerna. Skär osten i stavar. Repa bladen från basilikan. Fördela ost och basilika i laxskårorna. Krydda laxen med salt och peppar.
  4. Linda parmaskinkan runt om vardera filé och fäst med små trästickor. Lägg filéerna i en ugnssäker form. Häll vinet vid sidan om laxen. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
  5. Servera laxen med bönsallad.

Tips

Hittar du inte pecorinoost kan den bytas ut mot parmesanost.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 8 färska eller djupfrysta bitar laxfilé utan skinn och ben (à ca 150 g)
  • 200 g pecorinoost
  • 1 kruka basilika
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk grovmald svartpeppar
  • 8 tunna skivor parmaskinka
  • 2 dl vitt vin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?