Parmalindade laxfiléer med pecorino och basilika

6
4
Parmalindade laxfiléer med pecorino och basilika

Laxfiléer med pecorinoost och basilika omlindade med smakrik parmaskinka, en laxrätt med plus i kanten. Du tillagar den parmalindade laxen i ugnen där pecorinoosten får härligt mjuk konsistens och parmaskinkan ger av sig av sin goda sälta.

Parmalindade laxfiléer med pecorino och basilika

Ingredienser

8 portioner
8 färska eller djupfrysta bitar laxfilé utan skinn och ben (à ca 150 g)
200 g pecorinoost
1 kruka basilika
2 tsk salt
1/2 tsk grovmald svartpeppar
8 tunna skivor parmaskinka
2 dl vitt vin

Gör så här

Tips

Hittar du inte pecorinoost kan den bytas ut mot parmesanost.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Åsa

2007-02-25

Detta föll inte mig i smaken. Alla ingredienser var för sig är goda men tillsammans..... nej tack.... inget jag lagar igen.

Maud

2007-01-28

Gott tyckte vi alla i familjen. Vi gjorde potatistoppar till och en god sallad

Ann-christin

2005-10-11

Jättegott recept. Vi brukar göra potatismos till, som vi spritsar ut på en plåt sätter i ugnen. Festligt och gott!