Ugnsbakad lax med kål i teriyaki

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
0
Ugnsbakad lax med kål i teriyaki

Lax och teriyakisås är en oslagbar kombination som sätter guldkant på vardagen. Här tillagas fisken i ugnen medan du får tid till annat – som att förbereda den ljuvliga savoykålen som gör den här rätten komplett. Strö över krispiga ärtskott och servera med en limeklyfta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2017

Ugnsbakad lax med kål i teriyaki

Ingredienser

2 portioner
2   port ris
300 g  laxfilé
salt och peppar
200 g  savoykålsmix
1 tsk  olja
150 ml  teriyakisås
1   lime
1/2   ask ärtskott (à 100 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på teriyakisåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Toppa gärna med lite rostade sesamfrön.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2748 KJ / 657 kCal
Fett18.7 g
Salt4.87 g
Kolhydrater81.6 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Lax med teriyakisås och ris
Betyg 4 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Teriyakilax på pinne
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxwok teriyaki
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Stekt lax och kålrot i ingefära med böngroddar
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt lax med citron- och ärtdipp
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga