Ugnsbakad lax med kål i teriyaki
Lax och teriyakisås är en oslagbar kombination som sätter guldkant på vardagen. Här tillagas fisken i ugnen medan du får tid till annat – som att förbereda den ljuvliga savoykålen som gör den här rätten komplett. Strö över krispiga ärtskott och servera med en limeklyfta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2017
Ingredienser
2 portioner
2 port ris
300 g laxfilé
salt och peppar
200 g savoykålsmix
1 tsk olja
150 ml teriyakisås
1 lime
1/2 ask ärtskott (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2748 KJ / 657 kCal
Fett18.7 g
Salt4.87 g
Kolhydrater81.6 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer