Ugnsbakad lax med kål i teriyaki

6
0
Ugnsbakad lax med kål i teriyaki

Lax och teriyakisås är en oslagbar kombination som sätter guldkant på vardagen. Här tillagas fisken i ugnen medan du får tid till annat – som att förbereda den ljuvliga savoykålen som gör den här rätten komplett. Strö över krispiga ärtskott och servera med en limeklyfta.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2017

Ugnsbakad lax med kål i teriyaki

Ingredienser

2 portioner
2
port ris
300 g
laxfilé
-
salt och peppar
200 g
savoykålsmix
1 tsk
olja
150 ml
teriyakisås
1
lime
1/2
ask ärtskott (à 100 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på teriyakisåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Toppa gärna med lite rostade sesamfrön.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2748 KJ / 657 kCal
Fett 18.7 g
Salt 4.87 g
Kolhydrater 81.6 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept