Ugnsbakad lax med kål i teriyaki | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ugnsbakad lax med kål i teriyaki

Lax och teriyakisås är en oslagbar kombination som sätter guldkant på vardagen. Här tillagas fisken i ugnen medan du får tid till annat – som att förbereda den ljuvliga savoykålen som gör den här rätten komplett. Strö över krispiga ärtskott och servera med en limeklyfta.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Lägg laxen i en ugnssäker form, salta och peppara och stek mitt i ugnen ca 12 minuter.
  4. Fräs kålen i oljan i en stekpanna och sänk sedan värmen och tillsätt teriyakisåsen. Låt det bli varmt.
  5. Skär limen i klyftor och servera till lax, ris, kålfräs. Toppa med ärtskott.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på teriyakisåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Toppa gärna med lite rostade sesamfrön.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris
  • 300 g laxfilé
  • salt och peppar
  • 200 g savoykålsmix
  • 1 tsk olja
  • 150 ml teriyakisås
  • 1 lime
  • 1/2 ask ärtskott (à 100 g)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2748 kJ / 657 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept