Ugnsbakad lax med kål i teriyaki

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
0
Ugnsbakad lax med kål i teriyaki

Lax och teriyakisås är en oslagbar kombination som sätter guldkant på vardagen. Här tillagas fisken i ugnen medan du får tid till annat – som att förbereda den ljuvliga savoykålen som gör den här rätten komplett. Strö över krispiga ärtskott och servera med en limeklyfta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2017

Ugnsbakad lax med kål i teriyaki

Ingredienser

2 portioner
2   port ris
300 g  laxfilé
salt och peppar
200 g  savoykålsmix
1 tsk  olja
150 ml  teriyakisås
1   lime
1/2   ask ärtskott (à 100 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2748 KJ / 657 kCal
Fett18.7 g
Salt4.87 g
Kolhydrater81.6 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Lax med teriyakisås och ris
Betyg 4 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Teriyakilax på pinne
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxwok teriyaki
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Stekt lax och kålrot i ingefära med böngroddar
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt lax med citron- och ärtdipp
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga