Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lax med spenat & Västerbottensost

Lax med spenat och Västerbottensost är en fantastiskt god varmrätt som är värd sin tid i köket. Laxbitarna marineras i teriyakisås och ugnssteks med kryddor och såsen, som är gjord på spenat, mjölk och Västerbottensost.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen i 4 portionsbitar (för 4 port). Lägg lax och teriyakisås i en tjock plastpåse. Marinera laxen i 1 timme. Vänd påsen någon gång så att hela laxen blir marinerad.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Tina spenaten i en kastrull. Tillsätt mjölken och koka i ca 5 minuter. En del av mjölken ska ha kokat in, men spenaten ska fortfarande vara saftig av mjölk. Salta och peppra. Låt spenaten kallna. Rör ner osten.
  4. Lägg laxen i en smord ugnssäker form (häll bort teriyakisåsen). Salta. Bre på spenatblandningen. Stek fisken i ugnen i ca 12 minuter. Servera gärna laxen med ris och grönsaker.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk och laktos.
Gör mjölkfri: byt mjölken mot Solhavre eller annat mjölkfritt alternativ. Ersätt osten med mjölkfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g laxfilé utan skinn (alt portionsbitar à ca 140 g)
  • 1 dl teriyakisås
  • 125 g fryst bladspenat
  • 1 dl mjölk
  • 1 1/2 dl finriven Västerbottensost
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2650 kJ / 630 kCal
Fett: 24 g
Läs mer om näringsvärden