Lax med spenat och Västerbottensost är en fantastiskt god varmrätt som är värd sin tid i köket. Laxbitarna marineras i teriyakisås och ugnssteks med kryddor och såsen, som är gjord på spenat, mjölk och Västerbottensost.
Ett recept från:
Buffé
nr 1,
2007
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk och laktos.
Gör mjölkfri: byt mjölken mot Solhavre eller annat mjölkfritt alternativ. Ersätt osten med mjölkfritt ostalternativ.
Kommentarer
Karin
2/1/2007Mycket besviken, såg jättegott ut men smaklöst. Krydda på som en tok, gärna i marinaden med. Teriyakisås är oxå ganska mild i smaken.
Nina
1/22/2007Kanongott! Laxen blev mycket saftig pga marineringen och spenatsåsen. Använde hackad spenat istället. Åt en varm bulgursallad med körsbärstomater, ruccola och fetaost till.