Lax med spenat och Västerbottensost är en fantastiskt god varmrätt som är värd sin tid i köket. Laxbitarna marineras i teriyakisås och ugnssteks med kryddor och såsen, som är gjord på spenat, mjölk och Västerbottensost.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2007
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk och laktos.
Gör mjölkfri: byt mjölken mot Solhavre eller annat mjölkfritt alternativ. Ersätt osten med mjölkfritt ostalternativ.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket besviken, såg jättegott ut men smaklöst. Krydda på som en tok, gärna i marinaden med. Teriyakisås är oxå ganska mild i smaken.
Karin
2007-02-01Kanongott! Laxen blev mycket saftig pga marineringen och spenatsåsen. Använde hackad spenat istället. Åt en varm bulgursallad med körsbärstomater, ruccola och fetaost till.
Nina
2007-01-22