Lax med spenat & Västerbottensost
Lax med spenat och Västerbottensost är en fantastiskt god varmrätt som är värd sin tid i köket. Laxbitarna marineras i teriyakisås och ugnssteks med kryddor och såsen, som är gjord på spenat, mjölk och Västerbottensost.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2007
Ingredienser
4 portioner
600 g laxfilé utan skinn (alt portionsbitar à ca 140 g)
1 dl teriyakisås
125 g fryst bladspenat
1 dl mjölk
1 1/2 dl finriven Västerbottensost
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2650 KJ / 630 kCal
Fett24 g
Kommentarer
Fantastiskt gott recept! Obs viktigt att marinera adekvat tid. Hellre för länge än för kort och helst ska det vara färsk lax eller åtminstone tinad för att den ska ta smak av marinaden. En timme är i kortaste laget. Är man en person som har framförhållning vinner man säkert på att marinera från kvällen innan.
Arvid
2023-08-01Mycket besviken, såg jättegott ut men smaklöst. Krydda på som en tok, gärna i marinaden med. Teriyakisås är oxå ganska mild i smaken.
Karin
2007-02-01Kanongott! Laxen blev mycket saftig pga marineringen och spenatsåsen. Använde hackad spenat istället. Åt en varm bulgursallad med körsbärstomater, ruccola och fetaost till.
Nina
2007-01-22