Lax med spenat & Västerbottensost

11
2
Lax med spenat & Västerbottensost

Lax med spenat och Västerbottensost är en fantastiskt god varmrätt som är värd sin tid i köket. Laxbitarna marineras i teriyakisås och ugnssteks med kryddor och såsen, som är gjord på spenat, mjölk och Västerbottensost.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2007

Lax med spenat & Västerbottensost

Ingredienser

4 portioner
600 g
laxfilé utan skinn (alt portionsbitar à ca 140 g)
1 dl
teriyakisås
125 g
fryst bladspenat
1 dl
mjölk
1 1/2 dl
finriven Västerbottensost
-
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk och laktos.
Gör mjölkfri: byt mjölken mot Solhavre eller annat mjölkfritt alternativ. Ersätt osten med mjölkfritt ostalternativ.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Karin

2/1/2007

Mycket besviken, såg jättegott ut men smaklöst. Krydda på som en tok, gärna i marinaden med. Teriyakisås är oxå ganska mild i smaken.

Nina

1/22/2007

Kanongott! Laxen blev mycket saftig pga marineringen och spenatsåsen. Använde hackad spenat istället. Åt en varm bulgursallad med körsbärstomater, ruccola och fetaost till.

Näringsvärde per portion

Energi 2650 KJ / 630 kCal
Fett 24 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept