Stekt lax med teriyakigrönsaker
Så enkelt, men så gott! Tärnade bitar av kålrabbi får sjuda ihop med teriyakisåsen, för att sedan smakas av med lime. Laxen steks i stekpannan och kryddas med salt och peppar. Tärningar av gurka blandas med kålrabbin, och får tillsammans med laxen sällskap av kokt ris på tallriken. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port laxfilé (à 125 g)
4 port ris eller annat gryn
1 gurka
1 kålrabbi (à 300 g)
2 tsk majsstärkelse
150 ml teriyakisås
1 lime
1 tsk olja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2434 KJ / 581 kCal
Fett20 g
Salt5 g
Kolhydrater61 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott!!
Matilda
2020-12-05Väldigt konstig kombination med teriyaki. Ingen i familjen gillade grönsakerna/såsen.
Malin
2019-01-16