Stekt lax med teriyakigrönsaker

7
2
Stekt lax med teriyakigrönsaker

Så enkelt, men så gott! Tärnade bitar av kålrabbi får sjuda ihop med teriyakisåsen, för att sedan smakas av med lime. Laxen steks i stekpannan och kryddas med salt och peppar. Tärningar av gurka blandas med kålrabbin, och får tillsammans med laxen sällskap av kokt ris på tallriken. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2019

Stekt lax med teriyakigrönsaker

Ingredienser

4 portioner
4
port laxfilé (à 125 g)
4
port ris eller annat gryn
1
gurka
1
kålrabbi (à 300 g)
2 tsk
majsstärkelse
150 ml
teriyakisås
1
lime
1 tsk
olja
-
salt
-
peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen i teriyakisåsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Strö gärna över lite rostade sesamfrön och smaka av såsen med sambal oelek.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Matilda

2020-12-05

Jättegott!!

Malin

2019-01-16

Väldigt konstig kombination med teriyaki. Ingen i familjen gillade grönsakerna/såsen.

Näringsvärde per portion

Energi 2434 KJ / 581 kCal
Fett 20 g
Salt 5 g
Kolhydrater 61 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept