Stekt lax med teriyakigrönsaker

5
1
Stekt lax med teriyakigrönsaker

Så enkelt, men så gott! Tärnade bitar av kålrabbi får sjuda ihop med teriyakisåsen, för att sedan smakas av med lime. Laxen steks i stekpannan och kryddas med salt och peppar. Tärningar av gurka blandas med kålrabbin, och får tillsammans med laxen sällskap av kokt ris på tallriken. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2019

Stekt lax med teriyakigrönsaker

Ingredienser

4 portioner
4
port laxfilé (à 125 g)
4
port ris eller annat gryn
1
gurka
1
kålrabbi (à 300 g)
2 tsk
majsstärkelse
150 ml
teriyakisås
1
lime
1 tsk
olja
-
salt
-
peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen i teriyakisåsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Strö gärna över lite rostade sesamfrön och smaka av såsen med sambal oelek.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Malin

1/16/2019

Väldigt konstig kombination med teriyaki. Ingen i familjen gillade grönsakerna/såsen.

Näringsvärde per portion

Energi 2434 KJ / 581 kCal
Fett 20 g
Salt 5 g
Kolhydrater 61 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept