Stekt lax med teriyakigrönsaker
Så enkelt, men så gott! Tärnade bitar av kålrabbi får sjuda ihop med teriyakisåsen, för att sedan smakas av med lime. Laxen steks i stekpannan och kryddas med salt och peppar. Tärningar av gurka blandas med kålrabbin, och får tillsammans med laxen sällskap av kokt ris på tallriken. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port laxfilé (à 125 g)
4 port ris eller annat gryn
1 gurka
1 kålrabbi (à 300 g)
2 tsk majsstärkelse
150 ml teriyakisås
1 lime
1 tsk olja
salt
peppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen i teriyakisåsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Strö gärna över lite rostade sesamfrön och smaka av såsen med sambal oelek.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2434 KJ / 581 kCal
Fett20 g
Salt5 g
Kolhydrater61 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott!!
Matilda
2020-12-05Väldigt konstig kombination med teriyaki. Ingen i familjen gillade grönsakerna/såsen.
Malin
2019-01-16