Ugnsbakad lax med gurksallad och aioli
En lätt laxrätt sätter guldkant på vilken vardag som helst! Låt laxen sköta sig själv i ugnen medan du svänger ihop en fräsch gurksallad av skivad gurka, citron, dill och silverlök. Servera tillsammans med kokt potatis och krämig aioli.
Ingredienser
4 portioner
Gurksallad
1 gurka
2 tsk salt
1/2 kruka dill
1/2 silverlök
skal och saft av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 2 msk juice)
Lax
1/2 tsk rapsolja
4 bitar laxfilé (à 140 g)
salt
peppar
Till servering
aioli
kokt potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2494 KJ / 596 kCal
Fett39 g
Salt4 g
Kolhydrater31 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkel vardagsrätt. Lite tråkiga smaker men kommer absolut laga igen. Gurksalladen var dock väldigt god till!
Ebba
2023-01-23Hej Roger! Tack för dina synpunkter. Vi har nu ändrat om lite i receptet. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-09-15Detta var så in i helvete dåligt skrivet recept! Det är inte komplext att göra lax i ugn men den som har skrivit detta vet ingenting om hur man ska göra det översiktligt. Lycka till och välkommen till verkligheten
Roger
2017-09-10