Ugnsbakad lax med gurksallad och aioli

202
2
Ugnsbakad lax med gurksallad och aioli

En lätt laxrätt sätter guldkant på vilken vardag som helst! Låt laxen sköta sig själv i ugnen medan du svänger ihop en fräsch gurksallad av skivad gurka, citron, dill och silverlök. Servera tillsammans med kokt potatis och krämig aioli.

Skriv ut
Ugnsbakad lax med gurksallad och aioli

Ingredienser

4 portioner

Gurksallad

1
gurka
2 tsk
salt
1/2
kruka dill
1/2
silverlök
skal och saft av 1/2
citron (1/2 citron motsvarar 2 msk juice)

Lax

1/2 tsk
rapsolja
4
bitar laxfilé (à 140 g)
-
salt och peppar

Till servering

aioli
kokt potatis

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: byt ut aioli mot äggfri majonnäs som du smaksätter med finriven vitlök.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

202

Kommentarer

Redaktionen

2017-09-15

Hej Roger! Tack för dina synpunkter. Vi har nu ändrat om lite i receptet. Hälsningar Michelle

Roger

2017-09-10

Detta var så in i helvete dåligt skrivet recept! Det är inte komplext att göra lax i ugn men den som har skrivit detta vet ingenting om hur man ska göra det översiktligt. Lycka till och välkommen till verkligheten

Näringsvärde per portion

Energi 2494 KJ / 596 kCal
Fett 39 g
Salt 4 g
Kolhydrater 31 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept