Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Getostgratinerad laxschnitzel

Gör en snabb och smakfull getostgratinerad laxschnitzel till middag ikväll. Ugnsstek din ljuvliga, brynta lax täckt av ost och servera den varm ihop med potatis eller ris samt den härliga tomatsåsen med fin koriandersmak.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Salsa: Skala och finhacka löken. Skölj och skiva sellerin. Fräs lök och selleri i smör tills de blir mjuka. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Tillsätt den. Dra pannan från spisen efter någon minut.
  3. Tärna tomaterna och finhacka koriandern. Rör ner detta. Krydda med salt och peppar.
  4. Bryn laxen lätt på båda sidor. Lägg ostskivorna på fiskbitarna och lägg dem på en smord plåt. Ugnsstek i ca 4 minuter.
  5. Till servering: Servera rätten med potatis eller ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor laxfilé (à 180 g)
  • 4 skivor getost
Tomatsalsa
  • 1 gul lök
  • 4 stjälkar selleri
  • smör (att steka i)
  • 1 paprika
  • 4 bifftomater
  • 1 kruka färsk koriander
  • salt och peppar
Till servering
  • ris eller potatis
Lägg till i inköpslistan