Kryddstekt lax med basilika och avokadosalsa
En otroligt god variant på lax får du om du gnider in fisken med kryddor innan den halstras i stekpannan, för att sedan avslutas i ugnen. Resultatet blir saftigt och kryddigt! Den smakrika salladen med bland annat avokado, silverlök och basilika är ett utmärkt tillbehör i denna måltid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2015
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g färsk potatis
1 msk olivolja
Salsa
1/2 silverlök
2 tomater
2 avokado
1 kruka basilika
1 msk olivolja
1/2 msk vitvinsvinäger
Lax
ca 600 g laxfilé
1/2 msk strösocker
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2646 KJ / 632 kCal
Fett35 g
Salt1.98 g
Kolhydrater42 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En vårlig komposition med kryddig smak.
Reine
2020-06-11Jättegott! Hela familjen tyckte om det.
Kristina
2015-11-23