Kryddstekt lax med basilika och avokadosalsa
En otroligt god variant på lax får du om du gnider in fisken med kryddor innan den halstras i stekpannan, för att sedan avslutas i ugnen. Resultatet blir saftigt och kryddigt! Den smakrika salladen med bland annat avokado, silverlök och basilika är ett utmärkt tillbehör i denna måltid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2015
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g färsk potatis
1 msk olivolja
Salsa
1/2 silverlök
2 tomater
2 avokado
1 kruka basilika
1 msk olivolja
1/2 msk vitvinsvinäger
Lax
ca 600 g laxfilé
1/2 msk strösocker
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Vill man kan man lägga ett bakplåtspapper på plåten innan potatisen hälls ut på den. Då blir det lite enklare att diska efteråt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2646 KJ / 632 kCal
Fett35 g
Salt1.98 g
Kolhydrater42 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En vårlig komposition med kryddig smak.
Reine
2020-06-11Jättegott! Hela familjen tyckte om det.
Kristina
2015-11-23