Ugnsbakad lax med gräslöksdipp och citron

5
1
Ugnsbakad lax med gräslöksdipp och citron

Här kommer en husman med en liten twist. Det är denna ljuvliga gräslöksdipp som gör det, som också är smaksatt med senap. Perfekt tillbehör till ugnsbakad lax och kokt potatis.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2021

Ugnsbakad lax med gräslöksdipp och citron

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
600 g laxfilé
salt
peppar
1/2 förp gräslök (à 20 g)
1/2 citron
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk senap (gärna dijon)
1 gurka

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Gunnar

2021-12-10

Gott, dippen gjorde det. Dijonsenapen är pricken över. Ev ska men komplettera med salladslök.

Näringsvärde per portion

Energi 2442 KJ / 583 kCal
Fett 29 g
Salt 1.2 g
Kolhydrater 40 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept