Ugnsbakad lax med gräslöksdipp och citron
Här kommer en husman med en liten twist. Det är denna ljuvliga gräslöksdipp som gör det, som också är smaksatt med senap. Perfekt tillbehör till ugnsbakad lax och kokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
600 g laxfilé
salt
peppar
1/2 förp gräslök (à 20 g)
1/2 citron
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk senap (gärna dijon)
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2442 KJ / 583 kCal
Fett29 g
Salt1.2 g
Kolhydrater40 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gott, dippen gjorde det. Dijonsenapen är pricken över. Ev ska men komplettera med salladslök.
Gunnar
2021-12-10