Ugnsbakad lax med gräslöksdipp och citron

Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
1
Ugnsbakad lax med gräslöksdipp och citron

Här kommer en husman med en liten twist. Det är denna ljuvliga gräslöksdipp som gör det, som också är smaksatt med senap. Perfekt tillbehör till ugnsbakad lax och kokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2021

Ugnsbakad lax med gräslöksdipp och citron

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
600 g laxfilé
salt
peppar
1/2 förp gräslök (à 20 g)
1/2 citron
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk senap (gärna dijon)
1 gurka

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Gott, dippen gjorde det. Dijonsenapen är pricken över. Ev ska men komplettera med salladslök.

Gunnar

2021-12-10

Näringsvärde per portion

Energi2442 KJ / 583 kCal
Fett29 g
Salt1.2 g
Kolhydrater40 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Lax i morotssås med mozzarellasallad
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt lax med romsås
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad lax med råstekt blomkål
Betyg 4.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax teriyaki med morot och rättika
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax- och kaprisburgare med senapscrème
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt lax med gräslökssås och broccoli
Betyg 2.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga