Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lax- och kaprisburgare med senapscrème

Lättlagade och aptitliga laxburgare med smak av kapris och gräslök som serveras med en utsökt senapscrème. Dessa laxburgare blir snabbt favoritmiddagen. Servera lax- och kaprisburgarna och senapscrèmen med kokt potatis och sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Skär laxen i mindre bitar. Mixa laxen grovt i matberedare (max 20 sekunder). Blanda laxfärs, ägg, kapris och gräslök väl med en gaffel (färsen ska bli fast). Smaksätt med salt och svartpeppar.
  3. Forma färsen till biffar och stek dem i en het lättoljad panna i ca 3 minuter på varje sida.
  4. Rör ihop crème fraiche och senap. Salta och peppra.
  5. Servera laxburgarna med en klick senapscrème, sallad och kokt potatis. Ät gärna en frukt efter maten.

I näringsberäkningen frukten som är föreslagen som efterrätt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g potatis
  • 500 g laxfilé
  • 1 st ägg
  • 2 msk kapris
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • olja till stekning
  • 2 dl mini fraiche
  • 1 1/2 msk grov sötstark senap
  • peppar
  • 150 g spröda salladsblad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2105 kJ / 516 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden