Ugnsbakad lax med gräslöksdipp och citron

Betyg 4 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Ugnsbakad lax med gräslöksdipp och citron

Här kommer en husman med en liten twist. Det är denna ljuvliga gräslöksdipp som gör det, som också är smaksatt med senap. Perfekt tillbehör till ugnsbakad lax och kokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2021

Ugnsbakad lax med gräslöksdipp och citron

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
600 g laxfilé
salt
peppar
1/2 förp gräslök (à 20 g)
1/2 citron
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk senap (gärna dijon)
1 gurka

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Gott, dippen gjorde det. Dijonsenapen är pricken över. Ev ska men komplettera med salladslök.

    Gunnar

Näringsvärde per portion

Energi2442 KJ / 583 kCal
Fett29 g
Salt1.2 g
Kolhydrater40 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Lax i morotssås med mozzarellasallad
    Betyg 3.1 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt lax med romsås
    Betyg 4.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ugnsbakad lax med råstekt blomkål
    Betyg 4.2 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lax teriyaki med morot och rättika
    Betyg 3.9 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad