Ugnsbakad lax med citronmarinerad kålrabbi

16
3 Klimatsmart
Ugnsbakad lax med citronmarinerad kålrabbi

Det är smidigt att laga lax när den nästan sköter sig själv i ugnen. Här har du kålrabbi och potatismos som tillbehör. Kålrabbin låter du koka mjuk för att sedan låta den marineras i en dressing smaksatt med citron och gräslök. Fräscht och supergott!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2021

Ugnsbakad lax med citronmarinerad kålrabbi

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g
potatis
1 dl
växtbaserad mjölkdryck
1 dl
kokspad

Kålrabbi

2
kålrabbi (à ca 320 g9
-
salt
-
peppar
1/2
citron
1 msk
rapsolja
1/2
ask färsk gräslök (à 20 g)
ca 600 g
laxfilé

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri växtbaserad mjölkdryck.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Chatarina

2021-03-08

Menar kokspadet från kålrabbin :)

Chatarina

2021-03-08

God rätt, tog kokspadet från rättikan och använde i moset, kan varmt rekommenderas!

Magdalena

2021-01-24

Jättegott, särskilt kålrabbin! Vi fick dock tillaga kålrabbin längre och laxen kortare för önskat resultat.

Näringsvärde per portion

Energi 2502 KJ / 597 kCal
Fett 25 g
Salt 1 g
Kolhydrater 51 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept