Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rösti med kålrabbi och currycrème

Rösti med kålrabbi och currycrème är en aptitlig potatisrätt. Den snabblagade currycrèmen ger en fräsch smak till morötterna, salladslöken, tomaterna och ruccolan.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och strimla potatis och kålrabbi på matberedarens grova rivskiva eller med rivjärn. Blanda strimlet med smält smör, salt och svartpepppar.
  2. Stek som plättar i en stekpanna på båda sidor.
  3. Currycrème: Blanda currypulver och hackad persilja i matlagningsyoghurten. Smaka av med salt.
  4. Servera röstin med currycrème och ev en sallad på riven morot, strimlad salladslök, skivade tomater och rucolasallad som gör måltiden komplett.

Salladen ej medräknad i näringsberäkningen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 6 potatisar
  • 2 medelstora kålrabbi
  • 2 msk smält smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Currycrème
  • 1/2 tsk currypulver
  • ca 1/2 dl hackad persilja
  • 1 burk matlagningsyoghurt (à 2 dl)
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 954,6 kJ / 230,7 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept