Ugnsbakad fisk med citronmarinerad kålrabbi
Det är smidigt att laga fisk när den nästan sköter sig själv i ugnen. Här har du kålrabbi och potatismos som tillbehör. Kålrabbin låter du koka mjuk för att sedan marineras i en dressing smaksatt med citron och gräslök. Fräscht och supergott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2023
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g potatis (mjölig sort)
2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
salt
peppar
Kålrabbi
2 kålrabbi (à ca 320 g)
1/2 citron
1 msk rapsolja
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
600 g koljafilé eller laxfilé
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på kolja.
Energi1881 KJ / 451 kCal
Fett11 g
Salt1 g
Kolhydrater48 g
Protein35 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi gör rätten just nu och någon skrev lax vi har kolja och fick aldrig någon Kålrabbi. Kan kassarna variera så?
Zoie
2022-03-16Menar kokspadet från kålrabbin :)
Chatarina
2021-03-08God rätt, tog kokspadet från rättikan och använde i moset, kan varmt rekommenderas!
Chatarina
2021-03-08