Ugnsbakad fisk med citronmarinerad kålrabbi

16
4 Klimatsmart
Ugnsbakad fisk med citronmarinerad kålrabbi

Det är smidigt att laga fisk när den nästan sköter sig själv i ugnen. Här har du kålrabbi och potatismos som tillbehör. Kålrabbin låter du koka mjuk för att sedan låta den marineras i en dressing smaksatt med citron och gräslök. Fräscht och supergott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2022

Ugnsbakad fisk med citronmarinerad kålrabbi

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g potatis (mjölig sort)
2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
salt
peppar

Kålrabbi

2 kålrabbi (à ca 320 g)
1/2 citron
1 msk rapsolja
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
600 g koljafilé eller laxfilé

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri havregrädde.
Näringsvärdet är beräknat på kolja.

Gör så här

Tips

Smaka gärna av moset med lite riven pepparrot.

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Zoie

2022-03-16

Vi gör rätten just nu och någon skrev lax vi har kolja och fick aldrig någon Kålrabbi. Kan kassarna variera så?

Chatarina

2021-03-08

Menar kokspadet från kålrabbin :)

Chatarina

2021-03-08

God rätt, tog kokspadet från rättikan och använde i moset, kan varmt rekommenderas!

Näringsvärde per portion

Energi 1881 KJ / 451 kCal
Fett 11 g
Salt 1 g
Kolhydrater 48 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden