Ugnsstekt kyckling och rotmos med brynt smör
En god kycklingrätt som kommer att uppskattas av hela familjen. Kålrot, morot och potatis mosas till det fluffiga rotmoset och serveras med ugnsstekta kycklingfiléer och sötsyrlig kålrabbi.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2014
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer (à ca 150 g)
1 tsk olja
salt
peppar
Rotmos
50 g smör
200 g kålrot
400 g potatis
3 morötter
Kålrabbi
1 dl vatten
1 dl socker
1/2 dl ättiksprit (12 %)
ca 300 g kålrabbi
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1627 KJ / 389 kCal
Fett13 g
Salt1 g
Kolhydrater31 g
Protein33 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer