Ugnsstekt kyckling och rotmos med brynt smör

5
0 Klimatsmart
Ugnsstekt kyckling och rotmos med brynt smör

En god kycklingrätt som kommer att uppskattas av hela familjen. Kålrot, morot och potatis mosas till det fluffiga rotmoset och serveras med ugnsstekta kycklingfiléer och sötsyrlig kålrabbi.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2014

Ugnsstekt kyckling och rotmos med brynt smör

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingfiléer (à ca 150 g)
1 tsk olja
salt
peppar

Rotmos

50 g smör
200 g kålrot
400 g potatis
3 morötter

Kålrabbi

1 dl vatten
1 dl socker
1/2 dl ättiksprit (12 %)
ca 300 g kålrabbi
1/2 kruka persilja

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1627 KJ / 389 kCal
Fett 13 g
Salt 1 g
Kolhydrater 31 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden