Ugnsbakad lax med ärtsås och tomatsallad
Mjäll ugnsbakad lax serveras i den här fiskrätten tillsammans med ris, sallad på fina söta körsbärstomater och en ärtigt grön sås av mixade gröna ärter, mjölk och buljong. Mild fiskrätt för stora och små!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2022
Ingredienser
4 portioner
4 portioner ris eller annat gryn (gärna fullkorn)
ca 500 g laxfilé
salt
peppar
250 g ärtor
2 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 citron
250 g körsbärstomater
1 tsk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2427 KJ / 580 kCal
Fett21 g
Salt2.4 g
Kolhydrater59 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt underbar även som bjudrätt
Solveig
2022-04-13Mycket gott även fast min mixer gav upp så det inte hann bli sås men gott ändå bara inte lika färggrann. Åt havreris till.
Anette
2022-04-09Vi gjorde en rejäl sallad och hade till laxen o ärtsåsen, gott. Tog lite mindre buljong än vad receptet sa eftersom en hel tärning kändes lite väl mycket.
Jon
2012-11-29