Ugnsbakad lax med ärtsås och tomatsallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsbakad lax med ärtsås och tomatsallad

Mjäll ugnsbakad lax serveras i den här fiskrätten tillsammans med ris, sallad på fina söta körsbärstomater och en ärtigt grön sås av mixade gröna ärter, mjölk och buljong. Mild fiskrätt för stora och små!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen.
  2. Sätt ugnen på 150°C.
  3. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar.
  5. Stek mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56˚C.
  6. Koka ärterna i mjölken med buljongtärningen ca 5 minuter.
  7. Mixa ärterna med mjölken till en slät sås med stavmixer eller i en mixer. Smaka av med salt och peppar.
  8. Dela tomaterna och blanda med oljan och krydda med salt och peppar.
  9. Servera laxen med ärtsås, tomatsallad och ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 560 g laxfilé
  • 4 portioner ris eller annat gryn
  • bakplåtspapper
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 300 g ärter
  • 2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 tsk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2448 kJ / 585 kCal