Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt lax med ärtsås

Den rosa laxen blir tjusig på tallriken tillsammans med den gröna såsen av ärtor. De gröna ärtornas sötma är en ljuvlig kombination till salt lax. Serveras med en gurkstavar och kokt potatis. Härligt med en enkel fiskrätt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Stek laxen i oljan tills den får fin färg, lägg den i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
  4. Stek mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56˚C.
  5. Koka ärterna i mjölken med buljongtärningen några minuter.
  6. Mixa ärterna med mjölken till en slät sås med stavmixer eller i en mixer. Smaka av med salt och peppar.
  7. Skala och skär gurkan i stavar.
  8. Servera laxen med ärtsås, gurka och potatis.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 600 g laxfilé
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 250 g ärter
  • 2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 gurka
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2402 kJ / 573 kCal