Stekt lax med ärtsås
Den rosa laxen blir tjusig på tallriken tillsammans med den gröna såsen av ärtor. De gröna ärtornas sötma är en ljuvlig kombination till salt lax. Serveras med en gurkstavar och kokt potatis. Härligt med en enkel fiskrätt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2013
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
600 g laxfilé
1 msk olja
salt
peppar
250 g ärtor
2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
1 grönsaksbuljongtärning
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2710 KJ / 646 kCal
Fett29 g
Salt1.9 g
Kolhydrater50 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En god rätt som barnen blev överraskade av. Från att ha dömt ut såsen i förväg, till att ösa på mer och mer sås...😆 Och minstingen på 3 år sa flera gånger att han älskade denna maten. Och snabbt åt han. Han skulle bli stärk som Hulken!😆💚 Stekte på laxen enbart i stekpanna för att spara ström, då ugnen drar mer ström. Och med lock ovanpå så värmen höll bättre. Gott och enkelt! Kryddade fisken även med citronpeppar.
Katrine
2024-01-08Det var jättegott! Sally 9 år
Anders
2017-09-05Mycket gott men ta en halv tärning, så blir såsen inte så salt.
Björn
2016-01-02