Stekt torsk med ärtsås och tomatsallad
Stekt torsk med ärtsås och tomatsallad är ett riktigt fräscht och färggrant fiskrecept som du gör av bland annat torskfilé (stekt i smör), tomat, krasse, gröna ärter, vitlök, mjölk och lime. Resultatet blir en god och smakrik middag som passar de flesta i familjen!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2014
Ingredienser
4 portioner
Torsk
600 g torskfilé
2 msk smör
900 g potatis
Tomatsallad
4 tomater
1 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
salt
peppar
1/2 ask krasse
Ärtsås
250 g gröna ärtor
1 vitlöksklyfta
2 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning
1 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1950 KJ / 467 kCal
Fett12 g
Salt3 g
Kolhydrater48 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Såsen var ingen höjdare.
Rosita
2014-10-02