Stekt torsk med ärtsås och tomatsallad

Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
1
Stekt torsk med ärtsås och tomatsallad

Stekt torsk med ärtsås och tomatsallad är ett riktigt fräscht och färggrant fiskrecept som du gör av bland annat torskfilé (stekt i smör), tomat, krasse, gröna ärter, vitlök, mjölk och lime. Resultatet blir en god och smakrik middag som passar de flesta i familjen!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2014

Stekt torsk med ärtsås och tomatsallad

Ingredienser

4 portioner

Torsk

600 g torskfilé
2 msk smör
900 g potatis

Tomatsallad

4 tomater
1 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
salt
peppar
1/2 ask krasse

Ärtsås

250 g gröna ärtor
1 vitlöksklyfta
2 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning
1 lime

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat

Kommentar

Såsen var ingen höjdare.

Rosita

2014-10-02

Näringsvärde per portion

Energi1950 KJ / 467 kCal
Fett12 g
Salt3 g
Kolhydrater48 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Gratinerad torsk med gröna ärter
Betyg 3.1 av 5.
68 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt torsk med ärter
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med krämig ärtsås
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt fisk med ärtsås och tomatsallad
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med purjo- och äggsås
Betyg 3.7 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk meunière med ärt- och dillmos
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga