Ugnsbakad lax i tortillabröd
Vardagslyx i ugn! Testa detta recept på ugnsbakad laxfilé som gräddas i tortillabröd tillsammans med körsbärstomater, citron och dragon. Servera med sallad eller potatissallad och en krämig fetaoströra på matyoghurt, fetaost och olivolja.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018
Ingredienser
4 portioner
3 msk olivolja
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
4 portionsbitar laxfilé utan skinn (à ca 140 g)
1 liten citron
4 tortillabröd
6 körsbärstomater
2 msk hackad dragon
Fetaoströra
1 dl matyoghurt (10%)
50 g fetaost
1 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är exkl. Sallad och potatissallad men inkl. fetaoströran.
Energi2714 KJ / 649 kCal
Fett43 g
Salt2.91 g
Kolhydrater28 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott och enkelt att laga. Vi kommer byta dragonen mot något annat, men det beror mer på personlig preferens.
Erik
2021-05-24Jättegott och enkelt
Olivia
2020-11-20Det var väldigt gott och enkelt! Vi ersatte dragon med rosmarin och koriander och det blev jätte bra. Absolut rekommenderat!
Sharon
2019-05-27