Ugnsbakad lax i tortillabröd

25
4
Ugnsbakad lax i tortillabröd

Vardagslyx i ugn! Testa detta recept på ugnsbakad laxfilé som gräddas i tortillabröd tillsammans med körsbärstomater, citron och dragon. Servera med sallad eller potatissallad och en krämig fetaoströra på matyoghurt, fetaost och olivolja.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Ugnsbakad lax i tortillabröd

Ingredienser

4 portioner
3 msk
olivolja
1 tsk
paprikapulver
1 tsk
salt
1/2 tsk
svartpeppar
4
portionsbitar laxfilé utan skinn (à ca 140 g)
1
liten citron
4
tortillabröd
6
körsbärstomater
2 msk
hackad dragon

Fetaoströra

1 dl
matyoghurt (10%)
50 g
fetaost
1 msk
olivolja

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktsofri: välj laktosfri fetaost och laktosfri matyoghurt.
Näringsberäkningen är exkl. Sallad och potatissallad men inkl. fetaoströran.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Erik

2021-05-24

Jättegott och enkelt att laga. Vi kommer byta dragonen mot något annat, men det beror mer på personlig preferens.

Olivia

2020-11-20

Jättegott och enkelt

Sharon

2019-05-27

Det var väldigt gott och enkelt! Vi ersatte dragon med rosmarin och koriander och det blev jätte bra. Absolut rekommenderat!

Näringsvärde per portion

Energi 2714 KJ / 649 kCal
Fett 43 g
Salt 2.91 g
Kolhydrater 28 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept