Sockersaltad rosélax och potatissallad med örtig yoghurtdressing

23
4 Klimatsmart
Sockersaltad rosélax och potatissallad med örtig yoghurtdressing

En snabb rimning gör laxen saftig och rosépepparn ger en kryddigt blommig smak. Servera rosélaxen med en fransk potatissallad med twist där naturell yoghurt står för pigg syra. Persilja och dragon gör potatissalladen härligt grön.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Sockersaltad rosélax och potatissallad med örtig yoghurtdressing

Ingredienser

4 portioner
2 tsk
rosépeppar
2 1/2 msk
strösocker
1 msk
salt
1 krm
vitpeppar
800 g
laxfilé i bit med skinn
900 g
små potatisar
150 g
sockerärtor
-
rapsolja

Dressing

1 1/2 dl
grekisk yoghurt (10%)
2 dl
hackad persilja
1/2 dl
hackad dragon
3 msk
olivolja
1 msk
äppelcidervinäger
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Johan

2018-10-06

Helt klart en av dom godaste grillade lax rätterna jag någonsin har ätit . Grill långsamt och med termometer för bästa resultat.

Michaela

2018-03-28

Så otroligt gott!

Cecilia

2017-11-05

Det här var nog bland det värsta jag har ätit! Och det var inte bara min uppfattning...

Näringsvärde per portion

Energi 3438 KJ / 823 kCal
Fett 48 g
Salt 6.09 g
Kolhydrater 49 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept