Sockersaltad rosélax och potatissallad med örtig yoghurtdressing
En snabb rimning gör laxen saftig och rosépepparn ger en kryddigt blommig smak. Servera rosélaxen med en fransk potatissallad med twist där naturell yoghurt står för pigg syra. Persilja och dragon gör potatissalladen härligt grön.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017
Ingredienser
4 portioner
2 tsk rosépeppar
2 1/2 msk strösocker
1 msk salt
1 krm vitpeppar
800 g laxfilé i bit med skinn
900 g små potatisar
150 g sockerärtor
rapsolja
Dressing
1 1/2 dl grekisk yoghurt (10%)
2 dl hackad persilja
1/2 dl hackad dragon
3 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3438 KJ / 823 kCal
Fett48 g
Salt6.09 g
Kolhydrater49 g
Protein45 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kan man köra en laxsida i ugnen med denna kryddning? Pia
Pia
2024-03-21Hej Pia! Ja, men vilken bra idé! Det blir nog supergott! Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-03-21Helt klart en av dom godaste grillade lax rätterna jag någonsin har ätit . Grill långsamt och med termometer för bästa resultat.
Johan
2018-10-06Så otroligt gott!
Michaela
2018-03-28