Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lax med broccolipuré och dragon

Möt broccoli i en helt ny skepnad. Tillsammans med dragon och crème fraiche blir denna puré en krämig kamrat till den halstrade laxen. Servera med rädisor och nykokt potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen om fryst används.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Ansa och skär broccolin i buketter och skala och skiva stammen.
  4. Koka broccolin mjuk i buljongen under lock. Sila av buljongen och spara den. 
  5. Mixa broccolin med dragonblad och crème fraiche till en slät puré. Späd eventuellt med buljong och smaka av med salt och peppar.
  6. Ansa, skölj och skiva rädisorna tunt.
  7. Halstra laxen i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida, krydda med salt och peppar.
  8. Servera laxen med broccoli- och dragonkräm, rädisor och potatis.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
I övrigt fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g potatis (gärna amandine)
  • 2 broccoli (à 250 g)
  • 4 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 kruka dragon
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och svartpeppar
  • 1 knippe rädisor
  • 4 port laxfilé (à 140 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2189 kJ / 523 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept