Ugnsbakad lax i tortillabröd

Vardagslyx i ugn! Testa detta recept på ugnsbakad laxfilé som gräddas i tortillabröd tillsammans med körsbärstomater, citron och dragon. Servera med sallad eller potatissallad och en krämig fetaoströra på matyoghurt, fetaost och olivolja.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Ingredienser
4 portioner
3 msk olivolja
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
4 portionsbitar laxfilé utan skinn (à ca 140 g)
1 liten citron
4 tortillabröd
6 körsbärstomater
2 msk hackad dragon
Fetaoströra
1 dl matyoghurt (10%)
50 g fetaost
1 msk olivolja
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är exkl. Sallad och potatissallad men inkl. fetaoströran.
Energi2714 KJ / 649 kCal
Fett43 g
Salt2.91 g
Kolhydrater28 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
4 stJättegott och enkelt att laga. Vi kommer byta dragonen mot något annat, men det beror mer på personlig preferens.
Erik
Jättegott och enkelt
Olivia
Det var väldigt gott och enkelt! Vi ersatte dragon med rosmarin och koriander och det blev jätte bra. Absolut rekommenderat!
Sharon