Ugnsbakad kycklingfilé med färskost
Saftiga kycklingfiléer smaksatta med färskost är en måltid som uppskattas av många i familjen. Kycklingen reder sig självt i ugnen och då kan du passa på att göra det fluffiga moset. Hemligheten här är en skvätt mjölk för att få den rätta konsistensen. När allt är klart är det bara att hugga in, hoppas det smakar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2015
Ingredienser
4 portioner
Potatismos
900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
salt
peppar
Kyckling
4 kycklingfiléer
125 g färskost vitlök & örter
1 msk olja
Sallad
1 rödlök
1 cosmopolitansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2095 KJ / 504 kCal
Fett18 g
Salt2.01 g
Kolhydrater43 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gott, jag lindade bacon runt och serverade med hasselbackspotatis 😋
Dennis
2022-03-04