Ugnsbakad kycklingfilé med färskost

265
1
Ugnsbakad kycklingfilé med färskost

Saftiga kycklingfiléer smaksatta med färskost är en måltid som uppskattas av många i familjen. Kycklingen reder sig självt i ugnen och då kan du passa på att göra det fluffiga moset. Hemligheten här är en skvätt mjölk för att få den rätta konsistensen. När allt är klart är det bara att hugga in, hoppas det smakar!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2015

Ugnsbakad kycklingfilé med färskost

Ingredienser

4 portioner

Potatismos

900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
salt och peppar

Kyckling

4 kycklingfiléer
125 g färskost vitlök & örter
1 msk olja

Sallad

1 rödlök
1 cosmopolitansallad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

265

Kommentar

Dennis

2022-03-04

Gott, jag lindade bacon runt och serverade med hasselbackspotatis 😋

Näringsvärde per portion

Energi 2095 KJ / 504 kCal
Fett 18 g
Salt 2.01 g
Kolhydrater 43 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden