Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Baconlindad ostfylld kycklingfilé

Denna baconlindade och ostfyllda kycklingfilé är en smakrik kycklingrätt som passar de flesta. Kycklingfiléerna som får smak och krämighet av bacon och färskost passar bra till bakpotatisens och broccolins milda mjukhet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och picka potatisen. Baka den i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) 16-18 minuter.
  2. Skär en djup ficka i kycklingfiléerna och fyll dem med färskosten. Krydda med salt och peppar. Linda baconskivorna runt kycklingfiléerna och fäst ihop med trästickor.
  3. Grilla kycklingfiléerna på utegrill eller i grillpanna ca 12 minuter runt om. Kontrollera att kycklingen är färdig d v s att köttsaften är klar utan rosa inslag.
  4. Koka broccolibuketterna i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt rinna av. Servera kycklingfiléerna med bakpotatis, broccoli och bröd.

För alla

Rätten innehåller mjölk och laktos.
Gör mjölk och laktosfri: Byt ut färskosten mot sojabaserad färskost.

Tips

Har du inte mikrovågsugn kan potatisen skäras i halvor och bakas i vanlig ugn i 225°C, ca 30 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bakpotatisar
  • 4 kycklingfiléer
  • 100 g naturell lätt färskost (max 7%)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 500 g djupfrysta broccolibuketter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2338 kJ / 560 kCal
Fett: 15,7 g
Läs mer om näringsvärden