Baconlindad ostfylld kycklingfilé
Denna baconlindade och ostfyllda kycklingfilé är en smakrik kycklingrätt som passar de flesta. Kycklingfiléerna som får smak och krämighet av bacon och färskost passar bra till bakpotatisens och broccolins milda mjukhet.
Ingredienser
4 portioner
4 bakpotatisar
4 kycklingfiléer
100 g naturell lätt färskost (max 7%)
1 tsk salt
1 krm peppar
1 paket bacon (à 140 g)
500 g djupfrysta broccolibuketter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2338 KJ / 560 kCal
Fett15.7 g
Kommentarer
Om jag Skall göra filéerna i ugnen hur lång tid och vilken värme. Skulle gärna ha sås till också annars blir det torrt.
Ann-charlott
2024-09-09Hej Ann-Charlott! Sätt ugnen på 175 grader och sätt en termometer i kycklingen (i den tjockaste delen av köttet, se upp så att du inte prickar färskosten). När kycklingen är 72 grader är den klar. Jag skulle tillsätta en burk crème fraiche i ugnsformen så får den fin smak av både kycklingen och baconet. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-09-09Mycket tråkig rätt. Blev lite bättre med en klick dijon, men annars väldigt smaklöst.
Andreas
2022-10-11vad för sås har ni använt till denna rätt?
Anna-lena
2022-01-03Hej Anna-Lena! Vi har inte använt någon sås alls, blir krämigt nog med färskosten. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2022-01-04