Soppa hör hösten till, och speciellt med den här potatis- och purjolöksoppan. Den har en len, god smak och tillsammans med tunnbrödsrullarna blir rätten än mer matig. Rullen gör du genom att bre på färskost med smak av vitlök och örter på brödet och rulla in de små gurkstavarna, dela på mitten och voilà!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
47 2015
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd grädde, mjölk och färskost utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri färskost.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mikaela
2022-11-08Hela familjen tyckte soppan var jättegod och det passade verkligen med tunnbrödet till, supergott.
Otto
2022-01-11Sopp gott
Sofia
2021-02-12Har lagat det här receptet massor av gånger och tycker soppan är kanongod. Brukar köra på en dl grädde och tre dl mjölk, lite magrare och i mitt tycke nästan godare. Har inte testat tunnbrödsrullen men den kan säkert passa bra till.