Potatis- och purjolökssoppa med tunnbrödrulle

Soppa hör hösten till, och speciellt med den här potatis- och purjolöksoppan. Den har en len, god smak och tillsammans med tunnbrödsrullarna blir rätten än mer matig. Rullen gör du genom att bre på färskost med smak av örter på brödet och rulla in sallad och de små gurkstavarna, dela på mitten och voilà!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2023

Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 purjolök (à ca 300 g)
2 bakpotatisar (à ca 250 g)
1 msk olivolja
10 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
salt
peppar
Tunnsbrödsrulle
1 gurka
1/2 förp cosmopolitansallad
8 mjuka tunnbröd
125 g färskost (gärna med smak örter)
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3026 KJ / 723 kCal
Fett28 g
Salt4 g
Kolhydrater93 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Sååå god soppa för både stora & små!
Gabriella
2025-01-28Våra barns favoritsoppa. Vi tillsätter alltid mer potatis och även en stor, hackad och stekt palsternacka.
Rebecca
2024-12-26Enkelt recept att följa men mycket gott recept god soppa man kan krydda lite också så blir den ännu mer godare
Emma
2024-12-08