Potatis- och purjolökssoppa med tunnbrödrulle

577
9
Potatis- och purjolökssoppa med tunnbrödrulle

Soppa hör hösten till, och speciellt med den här potatis- och purjolöksoppan. Den har en len, god smak och tillsammans med tunnbrödsrullarna blir rätten än mer matig. Rullen gör du genom att bre på färskost med smak av vitlök och örter på brödet och rulla in de små gurkstavarna, dela på mitten och voilà!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2015

Potatis- och purjolökssoppa med tunnbrödrulle

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1 purjolök
2 bakpotatisar
1 dl hackad gul lök
1 msk olivolja
1 l vatten
2 1/2 grönsaksbuljongtärningar
1 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl mjölk
salt och peppar
1/2 kruka persilja

Tunnsbrödsrulle

1 gurka
7 mjuka tunnbröd
125 g färskost vitlök och örter

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd grädde, mjölk och färskost utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri färskost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

577

Kommentarer

Mikaela

2022-11-08

Hela familjen tyckte soppan var jättegod och det passade verkligen med tunnbrödet till, supergott.

Otto

2022-01-11

Sopp gott

Sofia

2021-02-12

Har lagat det här receptet massor av gånger och tycker soppan är kanongod. Brukar köra på en dl grädde och tre dl mjölk, lite magrare och i mitt tycke nästan godare. Har inte testat tunnbrödsrullen men den kan säkert passa bra till.

Näringsvärde per portion

Energi 2400 KJ / 574 kCal
Fett 30 g
Salt 399 g
Kolhydrater 59 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden