Potatis- och purjolökssoppa med tunnbrödrulle
Soppa hör hösten till, och speciellt med den här potatis- och purjolöksoppan. Den har en len, god smak och tillsammans med tunnbrödsrullarna blir rätten än mer matig. Rullen gör du genom att bre på färskost med smak av örter på brödet och rulla in sallad och de små gurkstavarna, dela på mitten och voilà!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2023
Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 purjolök (à ca 300 g)
2 bakpotatisar (à ca 250 g)
1 msk olivolja
10 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
salt
peppar
Tunnsbrödsrulle
1 gurka
1/2 förp cosmopolitansallad
8 mjuka tunnbröd
125 g färskost (gärna med smak örter)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3026 KJ / 723 kCal
Fett28 g
Salt4 g
Kolhydrater93 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt recept att följa men mycket gott recept god soppa man kan krydda lite också så blir den ännu mer godare
Emma
2024-12-08Enkelt att följa till bra resultat, kryddning till smak men enkelt process. Kul att lära sig med.
Sebastian
2024-03-16Har lagat den här soppan i flera år men ser att receptet nu har ändrats lite. Innan var det, om jag minns rätt, 1 dl hackad gul lök i också (fast jag brukar använda en hel lök) och lite andra proportioner mellan vispgrädde och mjölk. Saknar persiljan också som bidrar till både smak och att soppan ser trevligare ut. Jag kör vidare på originalet!
Sofia
2024-02-08