Potatis- och purjolökssoppa med tunnbrödrulle

Soppa hör hösten till, och speciellt med den här potatis- och purjolöksoppan. Den har en len, god smak och tillsammans med tunnbrödsrullarna blir rätten än mer matig. Rullen gör du genom att bre på färskost med smak av örter på brödet och rulla in sallad och de små gurkstavarna, dela på mitten och voilà!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2023

Ingredienser
Soppa
Tunnsbrödsrulle
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt ut grädde, mjölk och färskost mot laktosfria ersättningsprodukter.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde, mjölk och färskost till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt god soppa, krämig och god. Vi värmde på en vegetarisk fryst pizza och hade till.
Anette
2023-10-05Jag bytte ut en buljongtärning mot kycklingbuljong och smakade av med en skvätt vitvinsvinäger för att balansera syran. Det blev mycket gott!
Angela
2023-10-01I recept står att man ska ha purjolök och lök men ser inte lök i ingredienser och sen står det att man ska plocksallad i tunnbrödsrullen men ser ingen sallad i ingredienser
Christina
2023-09-25Tack Christina för att du uppmärkssammade oss på att det var lite missar i texten. Nu är receptet uppdaterat. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-09-26