Kycklingfilé med krämig kantarellpasta
Att äta minst en kantarellpasta hör hösten till! Här smaksätts pastan av färskost med kantarellsmak så du kan laga denna favorit året om. Dessutom innehåller rätten stekt kyckling, haricots verts och grädde som ger extra krämighet till pastasåsen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna spirali tricolore)
1/2 förp frysta haricots verts (bönor) (à 600 g)
640 g kycklingfiléer
1/2 msk olja
salt
peppar
200 g färskost kantareller
2 dl matlagningsgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2813 KJ / 672 kCal
Fett26 g
Salt1.6 g
Kolhydrater55 g
Protein52 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jätteggod, snab och enkel pasta. Skulle fått 5 stjärnor om det faktislt också fanns med färska kantereller.
Daniela
2024-01-23Jätteenkel och god som hela familjen gillade
Ingela
2024-01-17Enkelt och gott recept. Barnen åt så det sprutade ur öronen!
Jessica
2023-12-07