Kycklingfilé med krämig kantarellpasta

Betyg 4.3 av 5.
55 personer har röstat
15
Kycklingfilé med krämig kantarellpasta

Att äta minst en kantarellpasta hör hösten till! Här smaksätts pastan av färskost med kantarellsmak så du kan laga denna favorit året om. Dessutom innehåller rätten stekt kyckling, haricots verts och grädde som ger extra krämighet till pastasåsen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2024

Kycklingfilé med krämig kantarellpasta

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna spirali tricolore)
1/2 förp frysta haricots verts (bönor) (à 600 g)
640 g kycklingfiléer
1/2 msk olja
salt
peppar
200 g färskost kantareller
2 dl matlagningsgrädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
55 personer har röstat

Kommentarer

Jätteggod, snab och enkel pasta. Skulle fått 5 stjärnor om det faktislt också fanns med färska kantereller.

Daniela

2024-01-23

Jätteenkel och god som hela familjen gillade

Ingela

2024-01-17

Enkelt och gott recept. Barnen åt så det sprutade ur öronen!

Jessica

2023-12-07

Näringsvärde per portion

Energi2813 KJ / 672 kCal
Fett26 g
Salt1.6 g
Kolhydrater55 g
Protein52 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Haricots verts med citron och vitlök
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vitlöksstekta vaxbönor
Betyg 4.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Färska haricots verts i senapsmajo
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tonfisksallad med matvete & oliver
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Haricots verts och bearnaisessås på korv med bröd
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingköttbullar med kall sås och haricots verts
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga