Ugnsbakad kolja med tomatsås och pepparrotsmos

4
1 Klimatsmart
Ugnsbakad kolja med tomatsås och pepparrotsmos

Pepparrotsmos, hur kan något enkelt vara så himla gott? Detta lena mos passar som handen i handsken till den ugnsstekta koljan, samt även till den smakrika tomatsåsen. Låt maten tysta mun...

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2022

Ugnsbakad kolja med tomatsås och pepparrotsmos

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g potatis (gärna asparges)
1 1/2 dl mjölk
2 msk riven pepparrot
salt
peppar
600 g koljafilé

Tomatsås

1 msk majsstärkelse
1 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl mjölk
1/2 rödlök
1 dl strimlade soltorkade tomater
1/2 rödlök
2 hjärtsallad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Lilian

2021-11-24

Inte gott alls

Näringsvärde per portion

Energi 2359 KJ / 565 kCal
Fett 20 g
Salt 2 g
Kolhydrater 52 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden