Ugnsbakad kolja med tomatsås och pepparrotsmos
Pepparrotsmos, hur kan något enkelt vara så himla gott? Detta lena mos passar som handen i handsken till den ugnsstekta koljan, samt även till den smakrika tomatsåsen. Låt maten tysta mun...
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2022
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g potatis (gärna asparges)
1 1/2 dl mjölk
2 msk riven pepparrot
salt
peppar
600 g koljafilé
Tomatsås
1 msk majsstärkelse
1 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl mjölk
1/2 rödlök
1 dl strimlade soltorkade tomater
1/2 rödlök
2 hjärtsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2359 KJ / 565 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater52 g
Protein39 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Inte gott alls
Lilian
2021-11-24