Ugnsbakad kolja med tomatsås och pepparrotsmos

Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
1Klimatsmart
Ugnsbakad kolja med tomatsås och pepparrotsmos

Pepparrotsmos, hur kan något enkelt vara så himla gott? Detta lena mos passar som handen i handsken till den ugnsstekta koljan, samt även till den smakrika tomatsåsen. Låt maten tysta mun...

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2022

Ugnsbakad kolja med tomatsås och pepparrotsmos

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g potatis (gärna asparges)
1 1/2 dl mjölk
2 msk riven pepparrot
salt
peppar
600 g koljafilé

Tomatsås

1 msk majsstärkelse
1 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl mjölk
1/2 rödlök
1 dl strimlade soltorkade tomater
1/2 rödlök
2 hjärtsallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Inte gott alls

Lilian

2021-11-24

Näringsvärde per portion

Energi2359 KJ / 565 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater52 g
Protein39 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Stekt kolja med citron och pepparrotssmör
Betyg 3 av 5.
81 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med rotfrukter och pepparrotscrème
Betyg 3 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Stekt kolja med mango- och currysås
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kokt kolja med ägg, pepparrotssås och dragonpotatis
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pepparrotsfisk i ugn
Betyg 3.2 av 5.
57 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fiskfilé i kapprock
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga