Stekt kolja med mango- och currysås

9
1
Stekt kolja med mango- och currysås

Kvällens middag bjuder på koljafilé som du steker lätt för att få den perfekt len och saftig. Den kalla såsen som du serverar till adderar både färg och fräschör med den fantastiska smakkombinationen av mango och curry. Servera med ris, söta romanticatomater och krispig hjärtsallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2019

Stekt kolja med mango- och currysås

Ingredienser

2 portioner
2
port ris (gärna fullkorn)
1
hjärtsallad
1/2
ask romanticatomater (à 400 g)
2
port koljafilé
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
1 dl
crème fraiche mango & curry

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, smaksätt med mango chutney och curry.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkfri ersättningsprodukt, smaksätt med mango chutney och curry.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Elisabeth

2019-02-07

Bra smaker, enkelt att lyckas med. Curry och mangosåsen höjde rätten ordentligt

Näringsvärde per portion

Energi 2258 KJ / 540 kCal
Fett 22 g
Salt 2.3 g
Kolhydrater 53 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept