UNDER 30 MIN | Enkel

Stekt kolja med mango- och currysås

Kvällens middag bjuder på koljafilé som du steker lätt för att få den perfekt len och saftig. Den kalla såsen som du serverar till adderar både färg och fräschör med den fantastiska smakkombinationen av mango och curry. Servera med ris, söta romanticatomater och krispig hjärtsallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär salladen i klyftor. Dela tomaterna. 
  3. Stek koljan i oljan. Salta och peppra. 
  4. Servera koljan med ris, sallad, tomater och mangosås.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, smaksätt med mango chutney och curry.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkfri ersättningsprodukt, smaksätt med mango chutney och curry.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris (gärna fullkorn)
  • 1 hjärtsallad
  • 1/2 ask romanticatomater (à 400 g)
  • 2 port koljafilé
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 dl crème fraiche mango & curry

Näringsvärde
Per portion

Energi 2258 kJ / 540 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept