Stekt kolja med mango- och currysås

Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
1
Stekt kolja med mango- och currysås

Kvällens middag bjuder på koljafilé som du steker lätt för att få den perfekt len och saftig. Den kalla såsen som du serverar till adderar både färg och fräschör med den fantastiska smakkombinationen av mango och curry. Servera med ris, söta romanticatomater och krispig hjärtsallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2019

Stekt kolja med mango- och currysås

Ingredienser

2 portioner
2 port ris (gärna fullkorn)
1 hjärtsallad
1/2 ask romanticatomater (à 400 g)
2 port koljafilé
1 msk olja
salt
peppar
1 dl crème fraiche mango & curry

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

Bra smaker, enkelt att lyckas med. Curry och mangosåsen höjde rätten ordentligt

Elisabeth

2019-02-07

Näringsvärde per portion

Energi2258 KJ / 540 kCal
Fett22 g
Salt2.3 g
Kolhydrater53 g
Protein30 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Stekt kolja med citron och pepparrotssmör
Betyg 3 av 5.
81 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad kolja med tomatsås och pepparrotsmos
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskfilé i kapprock
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med räk- och dillsås
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kolja med kapris, rödbetor och brynt smör
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Baconlindad kolja med krämiga morötter
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga