Stekt kolja med mango- och currysås
Kvällens middag bjuder på koljafilé som du steker lätt för att få den perfekt len och saftig. Den kalla såsen som du serverar till adderar både färg och fräschör med den fantastiska smakkombinationen av mango och curry. Servera med ris, söta romanticatomater och krispig hjärtsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2019
Ingredienser
2 portioner
2 port ris (gärna fullkorn)
1 hjärtsallad
1/2 ask romanticatomater (à 400 g)
2 port koljafilé
1 msk olja
salt
peppar
1 dl crème fraiche mango & curry
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2258 KJ / 540 kCal
Fett22 g
Salt2.3 g
Kolhydrater53 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Bra smaker, enkelt att lyckas med. Curry och mangosåsen höjde rätten ordentligt
Elisabeth
2019-02-07