Stekt kolja med citron och pepparrotssmör

Betyg 3 av 5.
80 personer har röstat
0
Stekt kolja med citron och pepparrotssmör

Njut av en mild kolja med uppfriskande citron- och pepparrotssmör. Koljan steks tills den får en fin och krispig yta. Citron- och pepparrotssmöret gör du genom att smälta smöret och vända ner den rivna pepparroten och citronskalet. Servera med nykokt potatis och en frisk sallad på gurka och salladslök.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2016

Stekt kolja med citron och pepparrotssmör

Ingredienser

2 portioner
450 g  potatis (gärna cecile)
1 msk  riven färsk pepparrot
1/2   citron
1/2   gurka
2   salladslökar
1   ask färsk dill
1   hjärtsallad
ca 400 g  koljafilé
50 g  smör
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
80 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2350 KJ / 562 kCal
Fett22 g
Salt3.4 g
Kolhydrater44 g
Protein43 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ugnsbakad kolja med tomatsås och pepparrotsmos
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepparrotsfisk i ugn
Betyg 3.2 av 5.
57 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kolja med rotfrukter och pepparrotscrème
Betyg 3 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Stekt kolja med mango- och currysås
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kokt kolja med ägg, pepparrotssås och dragonpotatis
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fiskfilé i kapprock
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga