Stekt kolja med citron och pepparrotssmör

78
0
Stekt kolja med citron och pepparrotssmör

Njut av en mild kolja med uppfriskande citron- och pepparrotssmör. Koljan steks tills den får en fin och krispig yta. Citron- och pepparrotssmöret gör du genom att smälta smöret och vända ner den rivna pepparroten och citronskalet. Servera med nykokt potatis och en frisk sallad på gurka och salladslök.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2016

Stekt kolja med citron och pepparrotssmör

Ingredienser

2 portioner
450 g potatis (gärna cecile)
1 msk riven färsk pepparrot
1/2 citron
1/2 gurka
2 salladslökar
1 ask färsk dill
1 hjärtsallad
ca 400 g koljafilé
50 g smör
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

78

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2350 KJ / 562 kCal
Fett 22 g
Salt 3.4 g
Kolhydrater 44 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden