Stekt kolja med citron och pepparrotssmör

78
0
Stekt kolja med citron och pepparrotssmör

Njut av en mild kolja med uppfriskande citron- och pepparrotssmör. Koljan steks tills den får en fin och krispig yta. Citron- och pepparrotssmöret gör du genom att smälta smöret och vända ner den rivna pepparroten och citronskalet. Servera med nykokt potatis och en frisk sallad på gurka och salladslök.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2016

Stekt kolja med citron och pepparrotssmör

Ingredienser

2 portioner
450 g
potatis (gärna cecile)
1 msk
riven färsk pepparrot
1/2
citron
1/2
gurka
2
salladslökar
1
ask färsk dill
1
hjärtsallad
ca 400 g
koljafilé
50 g
smör
-
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

78

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2350 KJ / 562 kCal
Fett 22 g
Salt 3.4 g
Kolhydrater 44 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept