Stekt kolja med citron och pepparrotssmör
Njut av en mild kolja med uppfriskande citron- och pepparrotssmör. Koljan steks tills den får en fin och krispig yta. Citron- och pepparrotssmöret gör du genom att smälta smöret och vända ner den rivna pepparroten och citronskalet. Servera med nykokt potatis och en frisk sallad på gurka och salladslök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2016
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis (gärna cecile)
1 msk riven färsk pepparrot
1/2 citron
1/2 gurka
2 salladslökar
1 ask färsk dill
1 hjärtsallad
ca 400 g koljafilé
50 g smör
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2350 KJ / 562 kCal
Fett22 g
Salt3.4 g
Kolhydrater44 g
Protein43 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer