Ugnsbakad kolja med prickig sås

2
2
Ugnsbakad kolja med prickig sås

Kvällens middag är fina fisken! Koljan tillagas i ugnen medan du svänger ihop den prickiga såsen med krämig crème fraiche och hackad gräslök. Servera sedan med kokt potatis, krispiga sockerärtor och middagen är komplett!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2018

Ugnsbakad kolja med prickig sås

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
2 dl crème fraiche
salt
peppar
ca 600 g koljafilé
150 g sockerärtor

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna såsen med riven pepparrot eller en sked vanlig kaviar.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Johanna

2018-08-09

mycket godare än vi trodde det skulle bli. mixade ihop såsen, blev suveränt. 5 av 5 från hela familjen.

Ann

2018-08-09

Fisken var hemsk, fick färsk sejfilé och den smakade riktigt illa! Slängde tyvärr de mesta!

Redaktionen ICAse

2018-08-14

Hej Ann! Tråkigt att höra. Men prata gärna med din handlare om detta. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1980 KJ / 474 kCal
Fett 18 g
Salt 2.01 g
Kolhydrater 40 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden