Ugnsbakad kolja med prickig sås

Kvällens middag är fina fisken! Koljan tillagas i ugnen medan du svänger ihop den prickiga såsen med krämig crème fraiche och hackad gräslök. Servera sedan med kokt potatis, krispiga sockerärtor och middagen är komplett!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2018

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
2 dl crème fraiche
salt
peppar
ca 600 g koljafilé
150 g sockerärtor
Gör så här
00:12:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1980 KJ / 474 kCal
Fett18 g
Salt2.01 g
Kolhydrater40 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
mycket godare än vi trodde det skulle bli. mixade ihop såsen, blev suveränt. 5 av 5 från hela familjen.
Johanna
2018-08-09Fisken var hemsk, fick färsk sejfilé och den smakade riktigt illa! Slängde tyvärr de mesta!
Ann
2018-08-09Hej Ann! Tråkigt att höra. Men prata gärna med din handlare om detta. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-08-14