Ugnsbakad kolja med prickig sås

2
2
Ugnsbakad kolja med prickig sås

Kvällens middag är fina fisken! Koljan tillagas i ugnen medan du svänger ihop den prickiga såsen med krämig crème fraiche och hackad gräslök. Servera sedan med kokt potatis, krispiga sockerärtor och middagen är komplett!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2018

Ugnsbakad kolja med prickig sås

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1/2
ask färsk gräslök (à 20 g)
2 dl
crème fraiche
-
salt
-
peppar
ca 600 g
koljafilé
150 g
sockerärtor

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna såsen med riven pepparrot eller en sked vanlig kaviar.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Johanna

8/9/2018

mycket godare än vi trodde det skulle bli. mixade ihop såsen, blev suveränt. 5 av 5 från hela familjen.

Ann

8/9/2018

Fisken var hemsk, fick färsk sejfilé och den smakade riktigt illa! Slängde tyvärr de mesta!

Redaktionen ICAse

8/14/2018

Hej Ann! Tråkigt att höra. Men prata gärna med din handlare om detta. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1980 KJ / 474 kCal
Fett 18 g
Salt 2.01 g
Kolhydrater 40 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept