Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsbakad kolja med prickig sås

Kvällens middag är fina fisken! Koljan tillagas i ugnen medan du svänger ihop den prickiga såsen med krämig crème fraiche och hackad gräslök. Servera sedan med kokt potatis, krispiga sockerärtor och middagen är komplett!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 32, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Koka potatisen.
  3. Skär gräslöken och blanda med crème fraiche, smaka av med peppar.
  4. Skär koljan i portionsbitar, lägg i en ugnssäker form och salta och peppra. Sätt in formen mitt i ugnen ca 12 minuter.
  5. Ansa sockerärtorna och koka dem med potatisen ca 3 minuter eller i en egen kastrull.
  6. Servera koljan med potatis, sockerärtor och sås.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Smaksätt gärna såsen med riven pepparrot eller en sked vanlig kaviar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • salt
  • peppar
  • ca 600 g koljafilé
  • 150 g sockerärtor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1980 kJ / 474 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer