Kolja med ägg och smält smör
En himmelsk fiskrätt som tillagas smidigt i ugn. Hackade kokta ägg till fisken är ett gott alternativ till sås. Vrid gärna lite citron över fisken och strö över dillen. Koljan går förstås att byta ut mot liknande fiskar som sej, hoki eller torsk.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2013
Ingredienser
4 portioner
560 g koljafilé
2 ägg
900 g fast potatis
1 citron
3 morötter
20 g färsk gräslök
salt
peppar
50 g smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2028 KJ / 483 kCal
Fett14 g
Salt1.6 g
Kolhydrater50 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så gott o enkelt o snabbt 🥰
Roger
2021-01-01Enkelt och jättegott! Barnen (3 &5 år) älskar det! Rekomenderas varmt! Kör på torskrygg istället och skippar citronen.
Anna
2016-02-18Otippat gott! Enkelt dessutom.
Evelina
2013-11-02