Kolja med ägg och smält smör

25
4
Kolja med ägg och smält smör

En himmelsk fiskrätt som tillagas smidigt i ugn. Hackade kokta ägg till fisken är ett gott alternativ till sås. Vrid gärna lite citron över fisken och strö över dillen. Koljan går förstås att byta ut mot liknande fiskar som sej, hoki eller torsk.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2013

Kolja med ägg och smält smör

Ingredienser

4 portioner
560 g
koljafilé
2
ägg
900 g
fast potatis
1
citron
3
morötter
20 g
färsk gräslök
-
salt och peppar
50 g
smör

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Roger

2021-01-01

Så gott o enkelt o snabbt 🥰

Anna

2016-02-18

Enkelt och jättegott! Barnen (3 &5 år) älskar det! Rekomenderas varmt! Kör på torskrygg istället och skippar citronen.

Evelina

2013-11-02

Otippat gott! Enkelt dessutom.

Näringsvärde per portion

Energi 2028 KJ / 483 kCal
Fett 14 g
Salt 1.6 g
Kolhydrater 50 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept