Kolja med ägg och smält smör

Betyg 2.5 av 5.
25 personer har röstat
4
Kolja med ägg och smält smör

En himmelsk fiskrätt som tillagas smidigt i ugn. Hackade kokta ägg till fisken är ett gott alternativ till sås. Vrid gärna lite citron över fisken och strö över dillen. Koljan går förstås att byta ut mot liknande fiskar som sej, hoki eller torsk.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2013

Kolja med ägg och smält smör

Ingredienser

4 portioner
560 g koljafilé
2 ägg
900 g fast potatis
1 citron
3 morötter
20 g färsk gräslök
salt
peppar
50 g smör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Så gott o enkelt o snabbt 🥰

Roger

2021-01-01

Enkelt och jättegott! Barnen (3 &5 år) älskar det! Rekomenderas varmt! Kör på torskrygg istället och skippar citronen.

Anna

2016-02-18

Otippat gott! Enkelt dessutom.

Evelina

2013-11-02

Näringsvärde per portion

Energi2028 KJ / 483 kCal
Fett14 g
Salt1.6 g
Kolhydrater50 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ugnsbakad kolja med prickig sås
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja i äpple- och currycrème
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med rotfrukter och pepparrotscrème
Betyg 3 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Baconlindad kolja med krämiga morötter
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt kolja med bellaverde och gräslökssås
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskfilé i kapprock
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga