Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kolja med ägg och smält smör

En himmelsk fiskrätt som tillagas smidigt i ugn. Hackade kokta ägg till fisken är ett gott alternativ till sås. Vrid gärna lite citron över fisken och strö över dillen. Koljan går förstås att byta ut mot liknande fiskar som sej, hoki eller torsk.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina koljan.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Sätt på en kastrull med vatten till äggen.
  4. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  5. Lägg äggen i kokande vatten och koka 10 minuter. Spola dem i kallt vatten, skala och grovhacka.
  6. Skär citronen i klyftor. Skala och riv eller skär morötterna i stavar. Skär gräslöken tunt.
  7. Krydda fisken med salt och peppar. Lägg den i en ugnssäker form.
  8. Stek koljan mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 56˚C.
  9. Smält smöret.
  10. Servera koljafiléerna med potatis, ägg, smör, morötter, citronklyftor och gräslök.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 560 g koljafilé
  • 2 ägg
  • 900 g fast potatis
  • 1 citron
  • 3 morötter
  • 20 g färsk gräslök
  • salt och peppar
  • 50 g smör
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1892 kJ / 451 kCal