Stekt kolja med bellaverde och gräslökssås
Om du undrar hur man på bästa sätt serverar en tallrik med fräschör får du nu svaret; smörstekt kolja med gräslökssås, kokt potatis och bellaverde. Vi låter receptet tala för sig själv!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2020
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
200 g bellaverde
Gräslökssås
1 gul lök
1 msk smör
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
2 1/2 dl vispgrädde
2 tsk majsstärkelse
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
salt
peppar
ca 600 g koljafilé
1/2 msk smör
För alla
Kontrollera noga innehållet på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Byt ut vattnet mot vitt matlagningsvin i såsen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2602 KJ / 621 kCal
Fett31 g
Salt2 g
Kolhydrater47 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer