Stekt fisk med grönsaker i salsa verde
Salsa verde är en örtig sås med sälta från kapris och härlig syra från vinäger. Ikväll serveras den gröna såsen tillsammans med stekt fisk och kokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2023
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 fänkål (à ca 250 g)
1 förp rädisor (à 125 g)
Salsa verde
1 huvudsallad
1 förp färsk basilika (à 20 g)
1 msk kapris
1 tsk dijonsenap
2 msk rapsolja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
600 g färsk kolja
1 msk rapsolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1550 KJ / 370 kCal
Fett7 g
Salt1.6 g
Kolhydrater35 g
Protein36 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer