Stekt fisk med grönsaker i salsa verde

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0Klimatsmart
Stekt fisk med grönsaker i salsa verde

Salsa verde är en örtig sås med sälta från kapris och härlig syra från vinäger. Ikväll serveras den gröna såsen tillsammans med stekt fisk och kokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2023

Stekt fisk med grönsaker i salsa verde

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
1   fänkål (à ca 250 g)
1   förp rädisor (à 125 g)

Salsa verde

1   huvudsallad
1   förp färsk basilika (à 20 g)
1 msk  kapris
1 tsk  dijonsenap
2 msk  rapsolja
salt
peppar
1   vitlöksklyfta
600 g  färsk kolja
1 msk  rapsolja

För alla

Kontrollera noga innehållet i senapen.  
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1550 KJ / 370 kCal
Fett7 g
Salt1.6 g
Kolhydrater35 g
Protein36 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Stekt kolja med rödbetshummus
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng med morötter
Betyg 3 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad kolja med citron- och honungsstekt endive
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Olivbakad kolja med brässerad fänkål
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad kolja på en bädd av tomat
Betyg 4.3 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med remouladsås
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga