Fiskgratäng med morötter
Gör en gyllene gratäng till middag ikväll. Fisken täcks av crème fraiche med smak av saffran och vitlök, och gratineras färdigt i ugnen. På tallriken läggs upp även potatis och morötter. Enkelt, snabbt och gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2023
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
600 g torskfilé eller kolja
salt
peppar
2 dl crème fraiche saffran och tomat
1/2 påse morötter (à 500 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1917 KJ / 457 kCal
Fett6 g
Salt2 g
Kolhydrater62 g
Protein35 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
mer sås!
Micaela
2023-04-28Lättlagat och gott! Precis som andra skrivit så blev det väldigt lite sås, så den fick vi dryga ut. Ett annat alternativ kan vara att servera med potatismos istället. Annars en högpoängare!
Jennie
2023-04-26Det står i beskrivningen att den ska smaka saffran och vitlök men ni har inte lagt till vitlök under ingridienserna
Martina
2023-04-17Tack Martina för din kommentar! Det är vitlök i den smaksatta crème fraichen men om du vill ha mer vitlökssmak så pressa i lite vitlök i crème fraichen innan du brer den på fisken. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-04-18