UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Fiskgratäng med morötter

Gör en gyllene gratäng till middag ikväll. Fisken täcks av crème fraiche med smak av saffran och vitlök, och gratineras färdigt i ugnen. På tallriken läggs upp även potatis och morötter. Enkelt, snabbt och gott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Koka potatisen mjuk.
  4. Lägg fisken i en ugnsform. Salta och peppra och bred crème fraichen över. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills innertemperaturen på fisken är 56°C.
  5. Skala och riv morötterna.
  6. Servera gratängen med potatis, morötter och gärna en smörgås.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Skär morötterna i bitar och koka dem mjuka.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 600 g kolja
  • 2 dl crème fraiche med örter saffran och vitlök
  • 1/2 påse morötter (à 500 g)
Att ha hemma
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1917 kJ / 457 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept