Kolja med dillig romsås

Betyg 3.2 av 5.
35 personer har röstat
2
Kolja med dillig romsås

En ugnsbakad kolja med en himmelsk sås till! En symfoni av smaker som tar fram det bästa i fisken. Såsen lagas med mild stekt purjolök, kryddas med fiskbuljong, rivet citronskal, färsk hackad dill och röd rom – och är perfekt gräddig. Serveras med kokt potatis och en fräsch sallad av mangold.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2013

Kolja med dillig romsås

Ingredienser

4 portioner
560 g kolja
900 g potatis
salt
peppar
1/2 purjolök
1 tsk olja
1 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
1 fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 msk majsstärkelse
1 citron
1 kruka dill
75 g röd caviar
65 g röda mangoldskott

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
35 personer har röstat

Kommentarer

Hej Jana! Ja, det räcker nog med bara 1 msk maizena i detta receptet.

Redaktionen

2014-05-22

Hej, jag har gjort recepten.. men när man blandar 1,5 msk maizena i 1 dl mjölk och 1,5 dl vispgrädde blir såsen för tjock .. finns det inte fel i recepten? Tillsätter man mer grädde och mjölk, blir smaken och konsistensen helt OK :)

Jana

2014-05-13

Näringsvärde per portion

Energi2100 KJ / 501 kCal
Fett18.2 g
Kolhydrater47.2 g
Protein34.6 g

Testa liknande recept

Kolja med linser le puy och varm rödvinsvinägrett
Betyg 3.4 av 5.
37 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax med rom- och gräslökssås
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kolja i folie med caviarsås
Betyg 2.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dillstekt lax med rädissallad och gurksmetana
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ugnsbakad kolja på en bädd av tomat
Betyg 4.3 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med remouladsås
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga