En ugnsbakad kolja med en himmelsk sås till! En symfoni av smaker som tar fram det bästa i fisken. Såsen lagas med mild stekt purjolök, kryddas med fiskbuljong, rivet citronskal, färsk hackad dill och röd rom – och är perfekt gräddig. Serveras med kokt potatis och en fräsch sallad av mangold.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2013
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej Jana! Ja, det räcker nog med bara 1 msk maizena i detta receptet.
Redaktionen
2014-05-22Hej, jag har gjort recepten.. men när man blandar 1,5 msk maizena i 1 dl mjölk och 1,5 dl vispgrädde blir såsen för tjock .. finns det inte fel i recepten? Tillsätter man mer grädde och mjölk, blir smaken och konsistensen helt OK :)
Jana
2014-05-13