Kolja med dillig romsås
En ugnsbakad kolja med en himmelsk sås till! En symfoni av smaker som tar fram det bästa i fisken. Såsen lagas med mild stekt purjolök, kryddas med fiskbuljong, rivet citronskal, färsk hackad dill och röd rom – och är perfekt gräddig. Serveras med kokt potatis och en fräsch sallad av mangold.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2013
Ingredienser
4 portioner
560 g kolja
900 g potatis
salt
peppar
1/2 purjolök
1 tsk olja
1 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
1 fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 msk majsstärkelse
1 citron
1 kruka dill
75 g röd caviar
65 g röda mangoldskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2100 KJ / 501 kCal
Fett18.2 g
Kolhydrater47.2 g
Protein34.6 g
Kommentarer
Hej Jana! Ja, det räcker nog med bara 1 msk maizena i detta receptet.
Redaktionen
2014-05-22Hej, jag har gjort recepten.. men när man blandar 1,5 msk maizena i 1 dl mjölk och 1,5 dl vispgrädde blir såsen för tjock .. finns det inte fel i recepten? Tillsätter man mer grädde och mjölk, blir smaken och konsistensen helt OK :)
Jana
2014-05-13