Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Smörstekt kolja med bacon och ärtpotatismos

Smörstekt kolja med krispiga baconbitar, ärtpotatismos och ett läckert kaprissmör. En supersmarrig fiskrätt som är lika god året om. Toppa gärna rätten med riven pepparrot för lite extra sting.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mos: Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Mixa ärterna hastigt så att det fortfarande är lite bitar kvar.
  2. Kolja: Krydda fiskfiléerna med salt, lägg på hushållspapper så att överflödigt vatten försvinner.
  3. Strimla och stek baconen knaprig på medelvärme. Lägg på ett fat med hushållspapper.
  4. Mos: Häll av och ånga av potatisen. Tillsätt smör, mjölk, dill och salt. Vispa till ett fluffigt mos och vispa ner ärterna. Ställ åt sidan med ett lock på.
  5. Kolja: Stek fisken cirka 3–4 minuter på varje sida i hälften av smöret och tillsätt resterande smör och kapris mot slutet och ös över fisken.
  6. Servera fisken tillsammans med ärtmoset, knaprig bacon och kaprissmör.  
  7. Till servering: Toppa gärna med lite riven pepparrot.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut mjölken mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och bild i samarbete med Findus.

Ingredienser

Portioner: 4
Ärtpotatismos
  • 500 g mjölig potatis (skalad)
  • 300 g tinade gröna ärter
  • 25 g smör
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 msk fryst dill
  • salt
Smörstekt kolja
  • 1 paket tinade fina filéer av kolja (à 400 g)
  • salt
  • 140 g bacon
  • 20 g smör till stekning av fisken
  • 1/2 dl kapris
Till servering
  • 3/4 dl finriven pepparrot
Lägg till i inköpslistan