Smörstekt kolja med bacon och ärtpotatismos

Smörstekt kolja med krispiga baconbitar, ärtpotatismos och ett läckert kaprissmör. En supersmarrig fiskrätt som är lika god året om. Toppa gärna rätten med riven pepparrot för lite extra sting.

Ingredienser
4 portioner
Ärtpotatismos
500 g mjölig potatis (skalad)
300 g tinade gröna ärtor
25 g smör
1 1/2 dl mjölk
2 msk fryst dill
salt
Smörstekt kolja
1 paket tinade fina filéer av kolja (à 400 g)
salt
140 g bacon
20 g smör till stekning av fisken
1/2 dl kapris
Till servering
3/4 dl finriven pepparrot
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut mjölken mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Recept och bild i samarbete med Findus.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Mycket gott
Mats
2018-11-21