Smörstekt kolja med bacon och ärtpotatismos

5
1
Smörstekt kolja med bacon och ärtpotatismos

Smörstekt kolja med krispiga baconbitar, ärtpotatismos och ett läckert kaprissmör. En supersmarrig fiskrätt som är lika god året om. Toppa gärna rätten med riven pepparrot för lite extra sting.

Skriv ut
Smörstekt kolja med bacon och ärtpotatismos

Ingredienser

4 portioner

Ärtpotatismos

500 g
mjölig potatis (skalad)
300 g
tinade gröna ärtor
25 g
smör
1 1/2 dl
mjölk
2 msk
fryst dill
-
salt

Smörstekt kolja

1
paket tinade fina filéer av kolja (à 400 g)
-
salt
140 g
bacon
20 g
smör till stekning av fisken
1/2 dl
kapris

Till servering

3/4 dl
finriven pepparrot

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut mjölken mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och bild i samarbete med Findus.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Mats

2018-11-21

Mycket gott

Testa liknande recept