Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ugnsbakad gädda med matjessill & dill

Ugnsbakad gädda med oväntad fyllning av matjessill. Tillagas i ugn och innan servering penslar du med olivolja och strör på rivet citronskal och dill. Kokt potatis passar till rätten.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C. 
  2. Mixa matjesfiléerna med spad till en slät puré. 
  3. Skär ut en "ficka" på 4 portionsbitar gädda (för 4 port) och fyll med matjespurén. Ugnslaga i ca 10 minuter. 
  4. Pensla sedan med olivolja och strö över grovhackad dill samt rivet skal av citron. Smaka av med vitpeppar och servera med potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 matjessillfiléer
  • 2 msk spad
  • 4 portionsbitar gädda
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl grovhackad dill
  • rivet skal av 1/2 citron
  • vitpeppar
  • potatis till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?