Torsk i ugn med ägg- och dillsås

49
5
Torsk i ugn med ägg- och dillsås

Ett mycket trevligt recept på husmanskost med torsk, potatis, ägg, matlagningsgrädde och dill. Den underbara ägg- och dillsåsen har en härligt krämig konsistens och passar perfekt till den ugnsbakade torsken och matiga potatisen (som går att pressa för en lite mer festlig rätt). Enkelt och vardagsfestligt!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2013

Torsk i ugn med ägg- och dillsås

Ingredienser

4 portioner
600 g torsk
900 g fast potatis
2 ägg
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1/2 kruka dill
salt och vitpeppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör äggfri: uteslut äggen.

 

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

49

Kommentarer

Jenny

2021-11-02

Det va nog den mest smaklösa & tråkiga fiskrätten vi ätit. Tom sämre än köpta fiskpinnar...

Olof

2020-06-21

Rubriken säger kokt torsk, receptet säger att den lagas i ugn. Har nog blivit fel.

Redaktionen ICAse

2020-06-22

Hej Olof! Tack för att du uppmärksammade det för oss! Så fel det kan bli ibland. Vi har nu uppdaterat receptet med ett nytt namn. Hälsningar Elina

Ulla

2019-04-02

Kokt torsk som tillagas i ugnen?!

Redaktionen ICAse

2019-04-08

Hej Ulla! Torsken är inte kokt utan tillagas i ugnen. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2126 KJ / 509 kCal
Fett 19.4 g
Kolhydrater 45 g
Protein 35.6 g
Läs mer om näringsvärden