UNDER 45 MIN | Medel

Fiskgryta på torsk med aioli

En tomatbaserad fiskgryta kommer lastad, med både torsk, morötter, haricot verts och med aioli vid sidan av. Potatis serveras till för lite extra mättnadskänsla. Toppa rätten med hackad gräslök och du är hemma. Smaklig fisk!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken och haricots vertsen.
  2. Koka potatisen.
  3. Pressa vitlöken i majonnäsen.
  4. Tvätta och skiva morötterna. Fräs morötterna i oljan i en stor gryta några minuter. Tillsätt pastasås, vatten och smulad buljongtärning.
  5. Skär fisken i bitar och lägg ner den och bönorna i grytan. Låt sjuda ca 5 minuter.
  6. Hacka gräslöken och strö över grytan och servera med potatis och aioli.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och majonnäsen. 
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Tips

Stek gärna med en hackad rödlök med morötterna. Samt ett paket saffran, à 1/2 g eller 1 krm chilipulver för mera smak (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl majonnäs
  • 3 morötter
  • 1/2 msk olja
  • 390 g pastasås med basilika
  • 2 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 600 g torskfilé
  • 1/2 påse frysta haricots verts (à 450 g)
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 3489 kJ / 835 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept