Fiskgryta på torsk med aioli

Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
3
Fiskgryta på torsk med aioli

En tomatbaserad fiskgryta kommer lastad, med både torsk, morötter, haricot verts och med aioli vid sidan av. Potatis serveras till för lite extra mättnadskänsla. Toppa rätten med hackad gräslök och du är hemma. Smaklig fisk!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2019

Fiskgryta på torsk med aioli

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1 vitlöksklyfta
2 dl majonnäs
3 morötter
1/2 msk olja
390 g pastasås med basilika
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
600 g torskfilé
1/2 påse frysta haricots verts (bönor) (à 450 g)
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Lätt fixat och mycket gott.

Anders

2023-07-20

Supergod och lättlagad. Vi vuxna käkar med aiolin, tvååringen utan. Alla nöjda (& mätta)!

Anna

2020-11-14

Snabblagat och gott! Barnet på 2 år älskade detta.

Anna

2020-11-03

Näringsvärde per portion

Energi3489 KJ / 835 kCal
Fett45 g
Salt4 g
Kolhydrater58 g
Protein43 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Snabb torskgryta med morötter
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig fiskgryta med broccoli
Betyg 3.3 av 5.
50 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgryta på torsk och lax med persiljekräm
Betyg 4.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med varm äggsås
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med vitlökskräm
Betyg 2.8 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Baconlindad torsk med gurka
Betyg 3.5 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga