Fiskgryta på torsk med aioli

8
2
Fiskgryta på torsk med aioli

En tomatbaserad fiskgryta kommer lastad, med både torsk, morötter, haricot verts och med aioli vid sidan av. Potatis serveras till för lite extra mättnadskänsla. Toppa rätten med hackad gräslök och du är hemma. Smaklig fisk!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2019

Fiskgryta på torsk med aioli

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1
vitlöksklyfta
2 dl
majonnäs
3
morötter
1/2 msk
olja
390 g
pastasås med basilika
2 dl
vatten
1
fiskbuljongtärning
600 g
torskfilé
1/2
påse frysta haricots verts (bönor) (à 450 g)
1/2
ask färsk gräslök (à 20 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och majonnäsen. 
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Stek gärna med en hackad rödlök med morötterna. Samt ett paket saffran, à 1/2 g eller 1 krm chilipulver för mera smak (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Anna

2020-11-14

Supergod och lättlagad. Vi vuxna käkar med aiolin, tvååringen utan. Alla nöjda (& mätta)!

Anna

2020-11-03

Snabblagat och gott! Barnet på 2 år älskade detta.

Näringsvärde per portion

Energi 3489 KJ / 835 kCal
Fett 45 g
Salt 4 g
Kolhydrater 58 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept