Fiskgryta på torsk med aioli
En tomatbaserad fiskgryta kommer lastad, med både torsk, morötter, haricot verts och med aioli vid sidan av. Potatis serveras till för lite extra mättnadskänsla. Toppa rätten med hackad gräslök och du är hemma. Smaklig fisk!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 vitlöksklyfta
2 dl majonnäs
3 morötter
1/2 msk olja
390 g pastasås med basilika
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
600 g torskfilé
1/2 påse frysta haricots verts (bönor) (à 450 g)
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3489 KJ / 835 kCal
Fett45 g
Salt4 g
Kolhydrater58 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lätt fixat och mycket gott.
Anders
2023-07-20Supergod och lättlagad. Vi vuxna käkar med aiolin, tvååringen utan. Alla nöjda (& mätta)!
Anna
2020-11-14Snabblagat och gott! Barnet på 2 år älskade detta.
Anna
2020-11-03