Ugnsbakad fisk med saffranssmetana

Betyg 2.3 av 5.
7 personer har röstat
1
Ugnsbakad fisk med saffranssmetana

Saffran och fisk passar utmärkt ihop! Här har du en ugnsbakad torsk som får samsas i ugnen med härligt gröna haricots verts. Smetana och saffran hälls på fisken innan servering och du äter den tillsammans med ett lent potatismos.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2020

Ugnsbakad fisk med saffranssmetana

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g  potatis
1 msk  smör eller margarin
1 1/2 dl  mjölk
salt
peppar
300 g  haricots verts (bönor)
750 g  torskfilé
2 dl  smetana
1   förp saffran (à 1/2 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett. Välj laktosfri mjölkdryck och smetana.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk och smetana mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Blir väldigt lite sås, jag gjorde två portioner men hela såsen (av misstag) och det var lagom.

Camilla

2021-01-15

Näringsvärde per portion

Energi2537 KJ / 602 kCal
Fett26 g
Salt1.4 g
Kolhydrater44 g
Protein45 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fiskgryta med saffran och dillsmetana
Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisk- och skaldjursgryta med fänkål och saffran
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Persilje- och mandeltoppad torsk med saffran
Betyg 3.9 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med saffran och fänkål
Betyg 3.4 av 5.
33 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskgryta med saffran
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saffranstorsk med krämiga bönor
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga