Ugnsbakad fisk med saffranssmetana
Saffran och fisk passar utmärkt ihop! Här har du en ugnsbakad torsk som får samsas i ugnen med härligt gröna haricots verts. Smetana och saffran hälls på fisken innan servering och du äter den tillsammans med ett lent potatismos.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2020
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g potatis
1 msk smör eller margarin
1 1/2 dl mjölk
salt
peppar
300 g haricots verts (bönor)
750 g torskfilé
2 dl smetana
1 förp saffran (à 1/2 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2537 KJ / 602 kCal
Fett26 g
Salt1.4 g
Kolhydrater44 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Blir väldigt lite sås, jag gjorde två portioner men hela såsen (av misstag) och det var lagom.
Camilla
2021-01-15