Ugnsbakad fisk med saffranssmetana

7
1
Ugnsbakad fisk med saffranssmetana

Saffran och fisk passar utmärkt ihop! Här har du en ugnsbakad torsk som får samsas i ugnen med härligt gröna haricots verts. Smetana och saffran hälls på fisken innan servering och du äter den tillsammans med ett lent potatismos.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2020

Ugnsbakad fisk med saffranssmetana

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g
potatis
1 msk
smör eller margarin
1 1/2 dl
mjölk
-
salt
-
peppar
300 g
haricots verts (bönor)
750 g
torskfilé
2 dl
smetana
1
förp saffran (à 1/2 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett. Välj laktosfri mjölkdryck och smetana.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk och smetana mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Camilla

2021-01-15

Blir väldigt lite sås, jag gjorde två portioner men hela såsen (av misstag) och det var lagom.

Näringsvärde per portion

Energi 2537 KJ / 602 kCal
Fett 26 g
Salt 1.4 g
Kolhydrater 44 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept