Torsk med saffran och fänkål

Betyg 3.4 av 5.
33 personer har röstat
0
Torsk med saffran och fänkål

En saftig torsk med saffran och fänkål bjuds det på idag. Chili, vitlök och fänkål fräses långsamt i smör där saffran adderas och rätten får en fin gul ton. Krämigheten kommer från grädde ihop med tomater. När torsken stekts färdigt och potatisen är pressad är det dags att sätta sig till bords.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2015

Torsk med saffran och fänkål

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
1 fänkål
2 vitlöksklyftor
1 röd peppar
1/2 g saffran
1 msk smör
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
2 dl vispgrädde
600 g torskfilé
salt
svartpeppar
3 salladslökar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
33 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2296 KJ / 550 kCal
Fett24 g
Salt2.1 g
Kolhydrater44 g
Protein35 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fänkålsstekt torsk med äppelsallad
Betyg 3.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fänkålsstekt torsk med matvete och pepparrot
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk och krämig fänkål med saffran och tomat
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bavette et moules au safran
Betyg 3 av 5.
106 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddbakad torsk med fänkål och tomat
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisksoppa med saffranscrème
Betyg 3 av 5.
195 personer har röstat
Under 45 min att tillaga