Torsk med saffran och fänkål
En saftig torsk med saffran och fänkål bjuds det på idag. Chili, vitlök och fänkål fräses långsamt i smör där saffran adderas och rätten får en fin gul ton. Krämigheten kommer från grädde ihop med tomater. När torsken stekts färdigt och potatisen är pressad är det dags att sätta sig till bords.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2015
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 fänkål
2 vitlöksklyftor
1 röd peppar
1/2 g saffran
1 msk smör
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
2 dl vispgrädde
600 g torskfilé
salt
svartpeppar
3 salladslökar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2296 KJ / 550 kCal
Fett24 g
Salt2.1 g
Kolhydrater44 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer