Fiskgryta med saffran och dillsmetana
Fiskgryta är alltid rätt. Här har torsk fått koka upp i en gryta av tomat, saffran, fiskbuljong och salladslök. För att bryta av syrligheten äts den med krämig dillsmetana och potatis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Dillsmetana
1 förp färsk dill (à 20 g)
2 dl smetana
salt
peppar
Fiskgryta
1/2 förp salladslök (à 125 g)
150 g snackmorötter
2 msk olja
1/2 g saffran
1 msk färskpressad citronjuice
1 förp konserverade hela skalade tomater (à 400 g)
2 1/2 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
600 g torskfilé
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3236 KJ / 772 kCal
Fett39 g
Salt2 g
Kolhydrater55 g
Protein46 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi följde tipset och fräste morötterna i vitlök och ett par kryddmått cayennepeppar. Hade dessutom i rivet citronskal i dillsmetanan. Det blev supergott!
Christina
2022-12-18Väldigt gott och enkelt!
Marie louise
2022-09-17