Fiskgryta med saffran och dillsmetana

6
0
Fiskgryta med saffran och dillsmetana

Gryta hör till hösten, det är sen gammalt. Här har torsk fått koka upp i en gryta av tomat, saffran, fiskbuljong och salladslök. För att bryta av syrligheten äts den med krämig dillsmetana och potatis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2020

Fiskgryta med saffran och dillsmetana

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Dillsmetana

1
ask färsk dill (à 20 g)
2 dl
smetana
-
salt
-
peppar

Fiskgryta

1/2
påse salladslök (à 125 g)
2 msk
olja
1/2 g
saffran
1 msk
färskpressad citronjuice
1
förp hela skalade tomater (à 400 g)
2 1/2 dl
fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
600 g
torskfilé

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.  
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Stek löken med lite cayennepeppar och pressad vitlök.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2460 KJ / 585 kCal
Fett 29 g
Salt 2 g
Kolhydrater 45 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept