Fisk- och skaldjursgryta med fänkål och saffran
En ljuvligt god, saffransdoftande fisk- och skaldjursgryta med fänkål och saffran. Med skaldjur, vin och saffran blir grytan riktigt festlig. Fisk och skaldjur läggs i precis före serveringen så att de behåller sin stuns och inte blir överkokta. Fantastiska smaker som kompletterar och lyfter varandra. En riktig höjdargryta!
Ingredienser
Till servering
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och smetana mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs och smaksätt med vitlök.
Näringsvärdet är beräknat inklusive bröd och aioli.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
För mycket syra. Annars bra.
Mårten
2023-05-11Fantastisk gryta med fyllig smak
Ronne
2023-02-18