Fisk- och skaldjursgryta med fänkål och saffran

Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
2
Fisk- och skaldjursgryta med fänkål och saffran

En ljuvligt god, saffransdoftande fisk- och skaldjursgryta med fänkål och saffran. Med skaldjur, vin och saffran blir grytan riktigt festlig. Fisk och skaldjur läggs i precis före serveringen så att de behåller sin stuns och inte blir överkokta. Fantastiska smaker som kompletterar och lyfter varandra. En riktig höjdargryta!

Fisk- och skaldjursgryta med fänkål och saffran

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 fänkål
1 morot
2 msk olivolja
1/2 g saffran
1/2 tsk timjan
1/2 dl vitt vin
1 tsk vitvinsvinäger
3 dl mjölk
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 1/2 msk majsstärkelse
2 dl smetana
salt
200 g torskfilé
200 g laxfilé
350 g fryst skaldjursmix

Till servering

bröd
aioli

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

För mycket syra. Annars bra.

Mårten

2023-05-11

Fantastisk gryta med fyllig smak

Ronne

2023-02-18

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat inklusive bröd och aioli.
Energi3164 KJ / 748 kCal
Fett48 g
Salt3.22 g
Kolhydrater34 g
Protein43 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rostad sparris med torsk och aioli
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk med sparris, tomat och haricots verts
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med rotsaker och stjärnanis
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad fisk med saffranssmetana
Betyg 2.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med rödbetor och brynt smörkräm
Betyg 4.5 av 5.
38 personer har röstat
Under 45 min att tillaga