Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Lax med saffranskokt fänkål och krasse

Stekt lax serveras här med fänkål som kokas i buljong, saffran och smetana och blir till en ljuvlig sås. Med krispiga haricot verts, potatis och fräsch krasse har du nu en rätt att njuta av.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.
  2. Ansa och strimla fänkålen. Koka upp fiskbuljong och saffran i en kastrull. Lägg i fänkålen och koka den mjuk. Tillsätt smetana och låt koka upp.
  3.  Koka bönorna i saltat vatten ca 4 minuter.
  4. Skär laxen i portionsbitar och stek i olja i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida, krydda med salt och peppar.
  5. Klipp krassen.
  6. Strö krassen över fänkålen och servera till laxen och potatisen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Byt gärna ut lite fiskbuljong mot vitt vin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 fänkål
  • 2 1/2 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1/2 g saffran
  • 2 dl smetana
  • 150 g haricots verts
  • ca 500 g laxfilé
  • 1 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 ask krasse
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3204 kJ / 762 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer