Lax med saffranskokt fänkål och krasse

Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
0
Lax med saffranskokt fänkål och krasse

Stekt lax serveras här med fänkål som kokas i buljong, saffran och smetana och blir till en ljuvlig sås. Med krispiga haricot verts, potatis och fräsch krasse har du nu en rätt att njuta av.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2020

Lax med saffranskokt fänkål och krasse

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1 fänkål
2 1/2 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 g saffran
2 dl smetana
150 g haricots verts (bönor)
ca 500 g laxfilé
1 tsk olja
salt
peppar
1 ask krasse

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3204 KJ / 762 kCal
Fett44 g
Salt2.3 g
Kolhydrater44 g
Protein42 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Lax med dillkokt fänkål och krasse
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gravad lax med sojabönor, ägg och pepparrot
Betyg 3.6 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgryta med saffran och dillsmetana
Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krutonger med friterad grönkål och löjrom
Betyg 3.4 av 5.
135 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rädisor med kräftstjärtar och rostad lök
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Quinoapanna med fisk
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga