Lax med saffranskokt fänkål och krasse
Stekt lax serveras här med fänkål som kokas i buljong, saffran och smetana och blir till en ljuvlig sås. Med krispiga haricot verts, potatis och fräsch krasse har du nu en rätt att njuta av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2020
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 fänkål
2 1/2 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 g saffran
2 dl smetana
150 g haricots verts (bönor)
ca 500 g laxfilé
1 tsk olja
salt
peppar
1 ask krasse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3204 KJ / 762 kCal
Fett44 g
Salt2.3 g
Kolhydrater44 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer