Lax med saffranskokt fänkål och krasse

9
0 Klimatsmart
Lax med saffranskokt fänkål och krasse

Stekt lax serveras här med fänkål som kokas i buljong, saffran och smetana och blir till en ljuvlig sås. Med krispiga haricot verts, potatis och fräsch krasse har du nu en rätt att njuta av.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2020

Lax med saffranskokt fänkål och krasse

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1
fänkål
2 1/2 dl
fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 g
saffran
2 dl
smetana
150 g
haricots verts
ca 500 g
laxfilé
1 tsk
olja
-
salt
-
peppar
1
ask krasse

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Byt gärna ut lite fiskbuljong mot vitt vin.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3204 KJ / 762 kCal
Fett 44 g
Salt 2.3 g
Kolhydrater 44 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept