Lax med saffranskräm
Denna fiskfilé med den syrliga saffranskrämen på smetana skapar en fantastiskt god smakkombination. Servera den smörstekta fisken och saffranskrämen med nykokt potatis, krispiga haricots verts och fräsch mangold för att göra rätten fulländad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2018
Ingredienser
2 portioner
450 g delikatesspotatis
1 dl smetana
1/2 g saffran
salt
peppar
1/2 förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
ca 250 g laxfilé eller rödingfilé
1 msk smör
1/2 påse röd mangold (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2841 KJ / 676 kCal
Fett39 g
Salt2 g
Kolhydrater42 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blanda ner lite citronskal och honung i saffranskrämen så blir den jättegod! Laxen rimmade vi med riven ingefära och citron innan den landade på grillen.
Gunvor
2022-04-10Vet inte om det var jag som gjorde något fel även jag följde receptet men det här var ingen hit. Kommer inte göra om.
Merja
2021-01-06Lägg till utskrift
Curt
2018-03-29Hej Curt! Tack för din synpunkt och det är på gång. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-03-29