Lax med saffranskräm

7
3
Lax med saffranskräm

Denna fiskfilé med den syrliga saffranskrämen på smetana skapar en fantastiskt god smakkombination. Servera den smörstekta fisken och saffranskrämen med nykokt potatis, krispiga haricots verts och fräsch mangold för att göra rätten fulländad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2018

Lax med saffranskräm

Ingredienser

2 portioner
450 g delikatesspotatis
1 dl smetana
1/2 g saffran
salt
peppar
1/2 förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
ca 250 g laxfilé eller rödingfilé
1 msk smör
1/2 påse röd mangold (à 65 g)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd smetana och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Gunvor

2022-04-10

Blanda ner lite citronskal och honung i saffranskrämen så blir den jättegod! Laxen rimmade vi med riven ingefära och citron innan den landade på grillen.

Merja

2021-01-06

Vet inte om det var jag som gjorde något fel även jag följde receptet men det här var ingen hit. Kommer inte göra om.

Curt

2018-03-29

Lägg till utskrift

Redaktionen ICAse

2018-03-29

Hej Curt! Tack för din synpunkt och det är på gång. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2841 KJ / 676 kCal
Fett 39 g
Salt 2 g
Kolhydrater 42 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden