Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lax med saffranskräm

Denna fiskfilé med den syrliga saffranskrämen på smetana skapar en fantastiskt god smakkombination. Servera den smörstekta fisken och saffranskrämen med nykokt potatis, krispiga haricots verts och fräsch mangold för att göra rätten fulländad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om fryst används.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Smaka av smetanan med saffran, salt och peppar.
  4. Ansa bönorna, lägg dem i kokande saltat vatten och koka ca 4 minuter. Häll av vattnet och låt dem rinna av.
  5. Stek laxen/rödingen i smöret i en stekpanna. Salta och peppra.
  6. Servera laxen med potatis, bönor, mangold och saffranskräm.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd smetana och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g delikatesspotatis
  • 1 dl smetana
  • 1/2 g saffran
  • salt
  • peppar
  • 1/2 förp haricots verts (à 150 g)
  • ca 250 g laxfilé eller rödingfilé
  • 1 msk smör
  • 1/2 påse röd mangold (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2841 kJ / 676 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept