Ugnsbakad fisk med citronsås

Ungsbakad fisk med citron, kokt potatis och haricots verts är en enkel och smakrik middag. Under tiden fisken lagas i ugnen kokar du bönorna och rör ihop en sås på crème fraiche, dill, citronskal, salt och peppar. Servera fisken med tillbehören och njut av middagen!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2022

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 förp färsk dill (à 20 g)
1 citron
2 dl crème fraiche
salt
peppar
600 g alaska pollock
300 g frysta haricots verts (bönor)
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Lägg med stjälkarna från dillen i potatiskastrullen när den kokas.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2017 KJ / 481 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater40 g
Protein34 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gillar verkligen fisk och potatis! Äter gärna igen!
Louise
2022-12-15