Fiskgratäng med gräslök
Rätter som i princip lagar sig självt uppskattas i de flesta hem! Här lägger du fisk i en form som omges av en härlig gräddsås med gräslök för att sedan tillagas i ugn. Servera den krämiga fisken med såsen, nykokt potatis och krispiga haricot verts.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
ca 600 g alaska pollock
salt
peppar
Sås
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
2 tsk majsstärkelse
1 dl mjölk
2 dl matlagningsgrädde
1 fiskbuljongtärning
1/2 förp fryst haricots verts (bönor) (à 600 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1736 KJ / 417 kCal
Fett10 g
Salt2.2 g
Kolhydrater45 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mycket god och lättlagad sås som vi använde till torsk.
Rosmari
2020-12-28